Suzan op de hoogste trede.
Suzan op de hoogste trede.

Twee Brabants kampioenen

Algemeen

Nijnsel - Dit weekend werd door de Peelruiters uit Westerbeek de Brabantse Kampioenschappen georganiseerd. De paarden en pony's startten door de hitte maar een keer. Dit kwam neer op ingebouwde barrage bij het springen en een ring per discipline bij de dressuur, gejureerd door drie juryleden.

Al met al kon de organisatie na afloop tevreden zijn over het verloop. De Nijnselse ruiters waren ook zeer tevreden met twee Brabantse kampioenen. Suzan startte haar paard Hercules in de klasse M als eerste deelnemer. Na een foutloze eerste fase ging ze in de tweede fase meteen voor de winst en draaide zeer korte wendingen. Er kwam een foutloze ronde in een tijd van 36,95 seconde
op het scorebord en die bleef daar staan. Het kampioenslint en een startbewijs voor de hippiade was voor Suzan en Hercules.
Michelle Westerdijk startte het paard Impress Me in de klasse L en eindigde met, een gemiddelde bij drie juryleden, met een percentage van 67.2% en de kampioenstitel.
Marieke Siertsema startte haar paard Ikara ook een deze klasse. De juryleden beloonde haar proef met een percentage van 65.7% en een vijfde prijs. Zowel Michelle als Marieke verdienden een startbewijs voor de Hippiade.
De volgende combinaties vielen ook in de prijzen.. In klasse Z springen; Suzan van Gastel en Herbie vierde. Plus een startbewijs voor de hippiade.  Marwin van de Nieuwenhuijzen en het paard Figo: negende prijs en op de startlijst van de hippiade. In de klasse ZZ, Marwin met het paard Fabulous: zesde prijs. Ook deze combinatie verdiende een startplaats op de hippiade. In de het springen klasse L vielen nog twee amazones van de vereniging in de prijzen; Noortje Gevers en het paard Holly eindigden met een vijftiende prijs. Annette Swinkels en haar paard Iciparis: zestiende. De hippiade oftewel de KNHS kampioenschappen voor de breedtesport vinden plaats op het KNHS centrum. Op 31 augustus en 1 september dressuurpaarden en op 1 september springen paarden. Foto op mooirooi.nl

Afbeelding