Afbeelding

Eerst derde van Nederland, nu eerste

Algemeen

Sint-Oedenrode - Deze Rooise jongens stonden enkele weken geleden op de voorpagina van DeMooiRooiKrant omdat ze derde werden tijdens het NK straatvoetbal. Afgelopen weekend bewezen ze in het zand nog beter te zijn dan op het beton, want onder de naam "Fc Victory Royale" werden ze in Scheveningen Nederlands Kampioen.

Tijdens Pinksteren wonnen de tieners het jeugdtoernooi in Sint-Oedenrode. Daarmee verdienden ze een ticket voor het NK in Scheveningen. Daar sleepten ze de titel binnen in de categorie Onder 15. Erg knap, want uit heel Nederland stroomden sterke teams toe die in hun eigen district hadden gewonnen.
Met veel supporters trokken de mannen naar het warme strand bij Den Haag. Daar mochten ze spelen in het beachsoccerstadion. Ze begonnen voortvarend door de eerste drie wedstrijden te winnen met respectievelijk 4-0, 5-1, en 1-0. Hierdoor waren ze geplaatst voor de finale. De laatste poulwedstrijd werd verloren met 4-0, maar dat veranderde niks aan de stand. De ploeg van wie werd verloren was uiteindelijk ook de tegenstander in de finale, dus de Rooise talenten wisten wat hen te doen stond.
Na de reguliere speeltijd was het 2-2 en moest het beslist worden door penalty's. In de serie bleven de jongens uiterst koel. Nadat de tegenstander de beslissende penalty hoog over schoot, was de titel een feit en is Rooi weer een Nederlands kampioen rijker.
Spelers: Jarno Thijssen, Joep Brussee, Jesse van de Oever, Chiel v.d. Biggelaar, Ziea v.d. Heijden, Dion Dekkers, Dani Dekkers en Tom Duray. Coaches: Ronald Thijssen en Marjanne v.d. Oever.