Afbeelding
Foto: Bas van Turnhout

Wie heeft geen jeuk, uitslag en rode ogen?

Algemeen

Sint-Oedenrode - Mijn familie is net een aardappelveld. Het beste gedeelte ligt onder de grond. Zo kwam ik op onze jaarlijkse familiereünie mijn nicht Esmeralda tegen. Ze droeg een ware toren van hair extensions. Over haar botox lippen en silicone borsten zal ik het maar niet hebben. Vroeger kon ze model staan voor strijkplanken en snowboards, zo plat was ze … maar nou danste het naamplaatje goed een halve meter voor haar uit. Ze had zoveel implantaten en plastieke opvulsels, als ze ooit doodgaat, kan ze d'r lichaam zo aan de firma Tupperware schenken. Vraagt ze: "Zou ik nog een neusoperatie nemen?" Ik zeg, "tja, het blijft een gok, hè?"

Opvallen. Je moet er uit springen, daar gaat het om. En het motto is dan vaak: hoe groter hoe beter! Kijk maar eens naar de manier waarop middelbare scholieren tegenwoordig naar hun afsluitende gala wensen te gaan. Ga jij in een 18deurs limousine? Oh, dan huur ik een Scania vrachtwagen met oplegger. Bij kasteel Heeswijk landde 2 jaar terug, bij het afscheidsgala van gymnasium Bernrode, een heuse helikopter. Toe maar, hoe lang duurt het nog voordat er de eerste Boeing 747 landt?

Hier komt een bijzonder inzicht: We kunnen nog een boel leren van de eikenprocessierups. Ja, dat klinkt eigenaardig maar er is geen wezentje op aarde dat zó klein en onbeduidend is, terwijl het toch zo'n enorme hoop schade en ellende veroorzaakt. Je kunt blijkbaar ook opvallen door klein en stil te blijven! Ze rukken nou ook al op in Meierijstad, zo las ik, maar heb jij ze gezien? (Terwijl ik dit opschrijf, krijg ik al jeuk.) De gemeente zit met de handen in het haar. Motorbendes kun je weren, maar hoe stop je een rups? Je ziet ze meestal pas als ze goed en wel vlinder zijn, en dan is het te laat.

Ik lees op Wikipedia dat de rupsen al vanaf 1990 oprukken, om precies te zijn vanuit Vlaanderen. Oeps, in dat jaar werden de Belgen op het WK in de achtste finales uitgeschakeld. Laten we bidden dat ze dit jaar winnen. God weet, wat ze dan weer (in processie) op Rooi afsturen! Termieten, kikkers, sprinkhanen … ? Aaaaaaah!