Logo mooirooi.nl
Ook het Rooise buitengebied krijgt snel internet   | Fotonummer: baa456
Ook het Rooise buitengebied krijgt snel internet (Foto: Hans van den Wijngaard)
Meierijstad

Zeker glasvezel in buitengebied Meierijstad

Sint-Oedenrode / Meierijstad – De deadline is pas op 7 mei, maar de grens van 50% aan deelnemers is nu al bereikt. Op dit moment heeft 53% van de huizen in het buitengebied zich aangemeld voor glasvezel. Dat betekent dat glasvezel er nu zeker gaat komen.

Het aanleggen van glasvezel in het buitengebied was één van de speerpunten van de eerste gemeenteraad van Meierijstad. Dat doel is nu bereikt. De laatste maanden voerde Glasvezel Buitenaf uit Almelo campagne en zette het ambassadeurs in om mensen te bewegen ook voor glasvezel te kiezen. De tijd van traag internet en schotelantennes in het buitengebied is over ongeveer 1,5 jaar voorbij.
Zoveel tijd neemt het in beslag om alle huizen en bedrijven aan te sluiten die zich op dit moment hebben aangemeld of zich nog gaan aanmelden voor 7 mei. "Met alle aanmeldingen gaan we naar de aannemer. Samen gaan we kijken waar en hoe we de kabels gaan leggen. Meierijstad zal dan opgedeeld worden in sub-gebieden. Die planning zal ongeveer twee á drie maanden in beslag nemen", legt een woordvoerder van Glasvezel Buitenaf uit.
Bij de mensen die zich hebben aangemeld wordt een schouw uitgevoerd. Dat houdt in dat gekeken wordt naar waar in huis de mensen de aansluiting precies willen hebben. Daarna volgt een afspraak om alles daadwerkelijk te leggen en wordt het weer iets later in huis aangesloten. Huizen of bedrijven die glasvezel niet hebben aangevraagd krijgen wel een aansluiting voor de deur, maar zullen aansluitkosten van minimaal €995,- moeten betalen als ze op een later moment toch glasvezel willen hebben. Op 7 mei wordt de eindstand getoond van het percentage dat zich heeft aangemeld.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Moet Rooi een nieuw zwembad krijgen?Reageren!