Afbeelding
Foto: Stagiar DMRK

Plan woningbouw in Nijnsel

Algemeen

Nijnsel - De raad van Meierijstad buigt zich op 31 mei over de vaststelling van bestemmingsplan Huisakkerweg 5 te Nijnsel. Als de raad het voorstel van B&W overneemt, kunnen er 12 nieuwe sociale huurwoningen gebouwd worden.

Het perceel aan de zuidelijke rand van de kern Nijnsel is nu nog grotendeels onbebouwd en eigendom van Woningbouwvereniging Woonmeij. Het plan hoeft, vanwege de beperkte omvang, niet getoetst te worden aan de ladder voor duurzame verstedelijking. Dat wil zeggen dat er eerst gekeken wordt of er geen alternatieve locaties binnen bestaand 'bebouwd gebied' aanwezig zijn of geschikt te maken zijn. Toch heeft het College daar aandacht voor gehad. En daarbij geconcludeerd dat inbreiding in bestaand bebouwd gebied niet op een aanvaardbare manier mogelijk is.

De Huisakkerweg was in de prestatieafspraken tussen voormalige gemeente Sint-Oedenrode en woningcorporatie Wovesto al benoemd als locatie waar sociale huurwoningen gebouwd kunnen worden. Als dit plan doorgaat wordt een belangrijke doelgroep uit het gemeentelijk woningbouwbeleid bediend. De landschappelijke en stedenbouwkundige uitwerking zal aansluiten bij de karakteristieken van de aanwezige bebouwing in de directe omgeving.