Afbeelding

IVN ochtendwandeling, rondleiding én ontbijtje

Algemeen

Sint-Oedenrode - Dit jaar niet bij de Moerkuilen, maar bij het Kooikershuisje op de Vlagheide. De familie Gloudemans heeft hier de afgelopen jaren rondom een grote vijver aan een paradijsje, inclusief eendenkooi, gewerkt.

We beginnen met een verfrissende ochtendwandeling mét zonsopkomst rondom de Eerdse bergen (vandaar dat we al om 6:00 uur vertrekken). De Eerdse bergen is een langgerekt gebied dat vroeger een stuifzandduin was. Toen het oprukkende zand een bedreiging voor Eerde ging vormen is het stuifzand met eikenhakhout vastgelegd. Het gebied is nog volop in ontwikkeling en dus altijd iets nieuws of bijzonders te zien.

Vervolgens een korte rondleiding door het park, met uitleg over het ontstaan en een bezoek aan de eendenkooi. Tot slot volgt u de geur van koffie en gebakken eieren en schuift u aan voor een heerlijk ontbijtje bij het kooikershuisje op het eilandje. De kosten bedragen €2,50 voor IVN-leden en kinderen, en 5€ voor niet-leden, vertrekpunt Vlagheide 8a (aan de kant van de vijver, daar is ook parkeergelegenheid). In verband inkoop graag aanmelden via ivnrooi@gmail.com. Voor meer informatie zie www.ivnrooi.nl.