Logo mooirooi.nl
Een kleine greep uit het team van Dierenarsenpraktijk De Meierij.   | Fotonummer: 1196c2
Een kleine greep uit het team van Dierenarsenpraktijk De Meierij.
Op de koffie bij...

Op de koffie bij...Dierenartsenpraktijk de Meierij

Sint-Oedenrode - Op weg naar mijn volgende afspraak bedenk ik mij wanneer ik voor het laatst in het welbekende pand aan de Kortestraat ben binnengewandeld. Dat moet na de vondst van een kitten zijn geweest. Met het scherpe gemiauw liet het beestje weten dat het gauw gevonden wilde worden en na het bedenken van een passende naam én de overweging om het te houden, heb ik Tijger toch maar in de handen van de dierenarts achtergelaten. Een warm thuis zouden zij vast en zeker wel vinden.

Door Manon Swinkels

Ik geef de auto een plekje op het parkeerterrein en loop door de deur naar de receptie. Er lijkt iets veranderd, maar ik kan niet goed plaatsen wat het is. Een kleine greep uit het 46 koppige team wordt bij elkaar getrommeld en al snel wordt duidelijk wat mij onbewust toch is opgevallen. "Onze praktijk heeft een transformatie ondergaan", vertelt dierenarts Harrie van Doremalen. "Vijf jaar geleden zijn de praktijk in Schijndel, Boxtel en Sint-Oedenrode samengegaan, met een locatie in Schijndel en eentje in Rooi. Al die tijd leefde het idee om ons opnieuw te presenteren en begin dit jaar was het dan eindelijk zover. Naast de nieuwe naam is ook de huisstijl en het logo in een nieuw jasje gestoken."

Dierenartsenpraktijk de Meierij is een gemengde praktijk waar u terecht kunt voor zowel gezelschapsdieren, als paarden en landbouwhuisdieren. Met maar liefst negentien dierenartsen, twintig dierenartsassistenten én drie laboranten staat het team dag en nacht, zeven dagen in de week klaar om de juiste zorg aan u en uw dier te verlenen. "Onze locatie in Schijndel richt zich uitsluitend op gezelschapsdieren", legt Frank van de Laar uit. "In Sint-Oedenrode behandelen wij naast gezelschapsdieren ook paarden en landbouwhuisdieren. Doordat wij als één groot team samenwerken, versterken wij elkaar op meerdere vlakken en kunnen we ons per diersoort verder specialiseren. De lijntjes zijn kort en het delen van kennis en kunde is hierdoor ontzettend makkelijk. Iedere dierenarts is gespecialiseerd in een eigen diersoort en dat zorgt ervoor dat de kwaliteit van onze kennis qua diergeneeskunde alleen maar groeit." Zo is Frank bijvoorbeeld gespecialiseerd in het werken met paarden. "Samen met zes collega's ben ik iedere dag bezig met het behandelen en het keuren van paarden. Binnen dit cluster heeft iedere arts specialisaties, zoals tandheelkunde, het begeleiden van merries tijdens het dekseizoen met o.a. embryotransplantaties en het nemen en analyseren van röntgenfoto's. In de persoon van Maarten Aarts is er ook een erkend keuringsarts binnen de praktijk beschikbaar."

Roel Damen komt op het juiste moment binnengevallen en de jonge arts vertelt enthousiast over zijn dagelijkse werkzaamheden binnen het team van landbouwhuisdieren. "Ons team bestaat uit vijf dierenartsen en wij zijn gespecialiseerd in melkvee, kalveren, schapen, geiten, varkens en alpaca's. Een groot deel van onze werkzaamheden bestaat uit bedrijfsbegeleiding. Samen met de ondernemer analyseren we de bedrijfsinformatie, de productie en gaan we op zoek naar verbeterpunten. Daarnaast controleren we het vee op verschillende punten, zoals de vruchtbaarheid, de voeding en natuurlijk de gezondheid."

Net als mijn onverwachtse bezoekje met Tijger, zijn het voornamelijk klanten met gezelschapsdieren die bij de dierenartsenpraktijk binnenlopen. Honden, katten, cavia's, vogels en konijnen, Harrie ziet er meerdere op een dag. De gezelschapsdierenartsen leveren niet alleen preventieve zorg door middel van vaccinaties en controles, ook kunnen er op beide praktijken bloedonderzoeken gedaan worden, röntgenfoto's en echo's worden gemaakt en diverse operaties uitgevoerd. Er is veel extra kennis in huis over bijvoorbeeld huidproblemen bij gezelschapsdieren, maar ook over konijnen en cavia's. Samen met de dierenartsassistenten bieden zij verschillende begeleidingsprogramma's aan om ziekte te voorkomen bijvoorbeeld als gevolg van overgewicht, een slecht gebit of urinewegproblemen.

"Mensen met zorgen over hun dier mogen ten alle tijden bij ons aan de bel trekken. Dit kan 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Als er na onderzoek niets aan het dier mankeert is de klant in ieder geval gerustgesteld. Men moet zich zeker niet bezwaard voelen om contact met ons op te nemen of om bij de praktijk binnen te lopen. Via de telefoon voelen wij de situatie aan en plannen wij een afspraak in." Door de verschillende gezichten op de werkvloer, is er altijd wel een dierenarts die goed bij u past. "In ons werk hebben we nu eenmaal vaak met zieke dieren te maken en daar komt emotie bij kijken. Wij vinden het dan ook heel belangrijk dat de klant op een prettige manier wordt geholpen en op de juiste steun kan rekenen. "

Op 7 april is iedereen vanaf 10.00 uur van harte welkom op de Open Dag van Dierenartsenpraktijk De Meierij. Zowel de locatie in Sint-Oedenrode als Schijndel is dan geopend. Er wordt een breed programma aangeboden met o.a. diverse kraampjes, een kijkje achter de schermen, verschillende demonstraties en een echte dierenfotograaf. Het team vertelt graag over de mogelijkheden van de praktijk. "Graag tot dan!"

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!