Afbeelding
Foto: Kim Verstappen

'Burgemeester verhuist naar Markt Rooi'

Algemeen

Sint-Oedenrode - Dingen kunnen snel gaan. Noemde Kees van Rooij op 23 maart bij zijn 100 dagen burgemeesterschap het dagelijks op en neer rijden van zijn woonplaats naar Meierijstad nog het énige wat hem in zijn nieuwe functie was tegengevallen, aanstaande zondag betrekt hij al zijn nieuwe woning binnen Meierijstad. Zijn keuze viel op het voormalige Raadhuis op de Markt in Rooi.

Dank zij een tip wist DeMooiRooiKrant het nieuwtje al voordat het eigenlijk naar buiten mocht komen, maar op voorwaarde dat wij het tot de publicatiedatum stil zouden houden stemde de burgemeester in met een interview. Kort, want hoewel de verhuizing materieel is geregeld, moet er natuurlijk in korte tijd nog veel meer gebeuren. Ruim een week geleden zocht u nog een woning zei u, wist u toen nog niet dat dit eraan zat te komen? "Eerlijk gezegd hadden we er toen nét ons oog op laten vallen, maar het ging ineens erg snel omdat degene met een koopoptie op mijn huidige woning die per direct wilde betrekken. Mijn zoekopdracht aan de makelaar was trouwens een woning in een rustige, ruime wijk, dat had mijn gezin ook het liefst."
Waarom dan dit pand, juist op een plek waar het níet rustig wonen is? "Het was liefde op het eerste gezicht, net als Meierijstad trouwens. Mijn gezin was ook enthousiast en neemt de praktische nadelen voor lief. Het is een monumentaal pand dat in het verleden decennialang een centrale rol heeft gespeeld in Sint-Oedenrode, die gevoelswaarde speelt voor ons ook mee. Bovendien was het per direct beschikbaar."
Was Rooi een bewuste keuze? "Min of meer, het had in ieder geval een lichte voorkeur vanwege de plek waar mijn jongste zoon zijn studie volgt. Die moet ik niet met hetzelfde probleem opzadelen als ik nu zelf achter me laat. Al doe ik dat nu eigenlijk toch wel een beetje, maar die periode is te overzien." Waarom is het bord Te Koop of Te Huur nog niet weg? "Dat zal een dezer dagen echt wel gebeuren, de inkt van de handtekening is nog niet eens droog."