Logo mooirooi.nl
Maarten van Bakel (CDA) en Hans van Casteren (r, Rhode)   | Fotonummer: ea8b67
Maarten van Bakel (CDA) en Hans van Casteren (r, Rhode) (Foto: )
Politiek Meierijstad

Werkbezoek CDA bij Rhode

Sint-Oedenrode - Woensdag ging CDA-fractielid Maarten van Bakel op werkbezoek bij voetbalvereniging Rhode in Sint-Oedenrode. Met nog één hindernis te gaan, goedkeuring van de gemeenteraad van Meierijstad, hoopt het bestuur van Rhode dat op 1 mei a.s. de schop in de grond kan voor de aanleg van drie nieuwe kunstgrasvelden in sportpark de Neul.

Al vanaf de start van de nieuwe gemeente Meierijstad heeft CDA-wethouder Coby van der Pas zich sterk gemaakt voor een duurzame oplossing voor de al jarenlang voortdurende problematiek van de elfhonderd-leden tellende voetbalclub. De partij heeft er in de coalitie-onderhandelingen zelfs een belangrijk issue van gemaakt. Met succes. "Samen met Waterschap de Dommel en Rhode heeft de gemeente gekeken naar de beste oplossing. Niet alleen voor de wateroverlast, maar ook voor het capaciteitsprobleem. En die oplossing is er dus!" aldus Van der Pas. Van Bakel hierover: "Het betreft hier een unieke oplossing. Vanaf de Dommel wordt een brede overloop, een soort overstort gecreëerd. In dit deel en onder de drie nieuwe kunstgrasvelden, die voorzien worden van een 30 cm dikke waterdoorlatende laag, wordt overtollig water opgevangen. In droge tijden kan deze watervoorraad worden aangesproken voor beregening van het veld. Hartstikke duurzaam dus!"

Behalve nieuw kunstgras worden ook de openbare velden grondig aangepakt, zodat het complex na realisering van de plannen als toekomstbestendig bestempeld mag gaan worden. Gemeente en voetbalclub zijn overigens nog altijd blij met de locatie van de vereniging. Verplaatsing, waar eerder al eens sprake van was, zou een veel duurdere oplossing van de problemen zijn. Bovendien zou dan ook de bereikbaarheid ongunstiger zijn, met alle bijkomende nadelen van dien. Het bestuur van Rhode wil, na decennialang aan de bel te hebben gehangen, nu alleen nog maar vooruitkijken. "Half augustus kan de opleverdatum zijn, waarna we als club echt vooruit kunnen. Dan zouden we de maand erop een feestje kunnen bouwen", blikt een verheugde Rhode-voorzitter Wim van Meijl vooruit.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!