Logo mooirooi.nl
De deuren van De Zaak Advocatuur zijn sinds 1 januari geopend.   | Fotonummer: 1193c1
De deuren van De Zaak Advocatuur zijn sinds 1 januari geopend.
Op de koffie bij...

Op de Koffie bij: De Zaak Advocatuur

Sint-Oedenrode - In het hart van Nijnsel, tegenover de Beckart, zijn sinds een paar weken de deuren van De Zaak Advocatuur geopend. Rianne Eringa vierde het begin van het nieuwe jaar met de start van haar eigen onderneming.

Door: Manon Swinkels

De deur zwaait open wanneer me nog een paar stappen resten naar het kantoor van Rianne. Wat een mooie ruimte! Het kantoor dat grenst aan het woonhuis is prachtig, modern en toch huiselijk. "Het is niet groot, maar voor mij een fijne plek waar ik kan werken en mijn klanten kan ontvangen." Ik neem plaats aan de tafel voor het raam en terwijl Rianne wat te drinken haalt, neem ik de tijd om het knusse kantoor te bewonderen. Sinds 1 januari is Rianne trotse eigenaar van De Zaak Advocatuur en neemt juridische zaken uit handen van ondernemers. Van zzp'er tot grote bedrijven, elk type ondernemer kan Rianne voorzien van advies met name op het gebied van contractenrecht, arbeidsrecht en ondernemingsrecht.

Omdat ik zelf na driekwart jaar met mijn rechtenstudie ben gestopt, ben ik erg nieuwsgierig hoe Rianne het gesleep met de zware wettenbundels en taaie stof is door gekomen. "De studie en het vak klinkt voor veel mensen droog en saai, maar ik zie het gepuzzel en creatief denkwerk als een uitdaging. Ik ben goed in het analyseren van problemen en ik ga graag aan de slag om tot de juiste oplossing te komen." Rianne wist al snel dat de bedrijfskant haar het meest interesseerde, dus ze koos voor de combinatie van rechten en bedrijfskunde. Na de nodige scholing en diploma's was het tijd om haar kennis toe te passen in de praktijk. Zes jaar lang heeft Rianne gewerkt bij een advocatenkantoor en nu is het tijd om een eigen kantoor te openen. "Vorig jaar kreeg ik de kans om voor mezelf te beginnen. De flexibiliteit vind ik een groot pluspunt en nu ik zelf ondernemer ben, sta ik weer wat dichter bij mijn cliënten."

De werkwijze van Rianne is eenvoudig en helder. "Ik adviseer ondernemers om problemen te voorkomen in plaats van deze achteraf op te lossen. Een bezoek aan de rechtbank zie ik als een uiterste stap en voorkom ik het liefst. Als vooraf alles netjes op papier staat, is procederen vaak niet nodig. Soms is dit helaas onvermijdelijk. Ik kan ondernemers helpen met bijvoorbeeld overeenkomsten, personeelskwesties of bedrijfsovernames." Rianne legt uit dat ze de drempel om bij haar aan te kloppen zo laag mogelijk wil houden. "De koffie staat altijd klaar en daarmee wil ik ondernemers vooral het gevoel geven dat ze niet meteen een advocaat in de arm nemen als ze hier binnenlopen. Het kan zijn dat een ondernemer graag advies wil over een contract of wil sparren over een bepaalde situatie. Daar wil ik de ondernemer graag bij helpen. Daarnaast vind ik het heel belangrijk om kennis te maken met het bedrijf, zodat ik een beeld kan schetsen van wat er daar precies speelt en of ik wat voor de ondernemer kan betekenen. Tijdens een vrijblijvende kennismakingsgesprek beoordeel ik of de zaak het überhaupt waard is om een advocaat in te schakelen. Wanneer ik vind dat er geen advocaat nodig is, zeg ik dat in alle eerlijkheid en geef ik de ondernemer tips om zelf aan de slag te gaan. Moet er wel een advocaat aan te pas komen, dan bespreek ik de stappen die voor de desbetreffende situatie nodig zijn. Zowel in de aanpak als de kosten ben ik naar de ondernemer toe volledig transparant."

Als kersverse ondernemer heeft Rianne al wat mooie plannen in het verschiet. Op haar website plaatst Rianne iedere week een blog-post waarin zij ondernemers informeert over actuele en voor hen interessante kwesties. Binnenkort start Rianne met het geven van workshops, waarin zij ondernemers adviseert en haar tips deelt over bepaalde thema's. "Samen met een groep ondernemers behandel ik onderwerpen als personeelszaken en contracteren. Ook de nieuwe privacyregelgeving, is erg actueel. Met deze workshops hoop ik ondernemers een stapje verder te helpen."

Iedere juridische zaak is uniek en Rianne geeft ieder bedrijf dan ook passend advies. Zijn er dingen waar elke ondernemer iets van kan opsteken? "Ik kom in procedures vaak tegen dat afspraken niet goed zijn vastgelegd. Dat hoeft niet eens altijd in een officieel contract, maar het is wel goed om bewijs op papier te hebben. Daarnaast is het voor ondernemers belangrijk om naar andere partijen, bijvoorbeeld klanten, leveranciers en werknemers, transparant te zijn in juridische zaken. Discussies gaan vaak over zaken die niet goed zijn afgesproken. Mijn missie is om samen met de ondernemer een stap vooruit te zetten, denken in kansen en oplossingen. Het meewerken aan de groei van bedrijven vind ik het mooiste aan mijn vak."

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!