Afbeelding

Gehele podium springen voor Nijnselse ruiters

Algemeen

Nijnsel / Geldrop - In Geldrop werd dit weekend de laatste selectiewedstrijd voor de Brabantse kampioenschappen verreden. In de klasse B waren zowel de nummer een, twee als drie een combinatie van de vereniging.

Bart Kluijtmans en zijn paard Her Touch reden een foutloos barrageparcours en kregen 85 stijlpunten, goed voor de eerste prijs. De tweede prijs was voor Judith van den Nieuwenhuijzen met het paard Izaminka B met een foutloos parcours en tachtig stijlpunten. Marloes van Stiphout en haarpaard Figaro kregen een half stijlpuntje minder voor het barrageparcours goed voor de derde prijs. In de klasse L eindigde Annette Swinkels met haar paard Hare Majesteit na twee foutloze rondes met een achtste prijs.
In de klasse M was zowel de eerste als de tweede prijs voor Suzan van Gastel. Met Herbie was ze de snelste combinatie in de barrage, goed voor de eerste prijs. Gracia Go was een fractie langzamer in de barrage en eindigde met een tweede prijs. Michael van der Vleuten eindigde op de derde plaats maar die is nog geen lid van de Nijnselse ruiters anders hadden ze het tweede volle podium.
Marwin van de Nieuwenhuijzen eindigde in deze klasse met het paard Gigi Carmen met een achtste prijs. In de klasse Z weer succes voor de vereniging. Marwin van den Nieuwenhuijzen eindigde met een eerste prijs met het paard Fuji en een vijfde prijs met het paard Spock.
In de klasse ZZ mocht Marwin zich weer opstellen in de prijsuitreiking. Met Fabulous werd hij tweede en met Elvixis derde. Welke combinaties afgevaardigd zijn voor de Brabantse kampioenschappen, welke verreden worden in Manege de Pijnhorst, komt in de volgende editie van DeMooiRooiKrant.
Bij de ponyruiters heeft Rian Koster met de pony Dolly zich al definitief geselecteerd voor deelname aan de Brabantse kampioenschappen in de klasse A/B. De dressuurkampioenschappen worden verreden in Schijndel, februari aanstaande.