Afbeelding

Basisschool Kienehoef hartstikke veilig

Algemeen

Sint-Oedenrode - Vandaag is het Brabants Verkeersveiligheidslabel uitgereikt aan basisschool Kienehoef. Wethouder Van Rooijen en ambtenaar Albert Nooteboom waren aanwezig om het label uit te reiken aan de school. "Op deze manier laten we zien dat we veiligheid heel erg belangrijk vinden op onze school," vertelt directrice Emely Teeuwen.

Om stipt half negen stonden alle kinderen en leraren buiten. Het miezerde een beetje en het was hartstikke koud. Toch weerhield dat de school er niet van dit snel af te handelen want het BVL is belangrijk. BVL staat voor Brabants VerkeersveiligheidsLabel. Het BVL biedt basisscholen en gemeenten de helpende hand om structureel en meer op de praktijk van alle dag gerichte verkeerseducatie te geven. Het is een parapluproject van de provincie Noord-Brabant voor verkeerseducatie.

Het label is een bewijs dat verkeersveiligheid structureel deel uitmaakt van het schoolbeleid. De leerlingen krijgen verkeerslessen en er zijn verkeersprojecten met praktische oefeningen. Verder is er aandacht voor de schoolomgeving en zijn de wegen er naartoe zo verkeersveilig mogelijk. Daarnaast zijn (verkeers)ouders of -verzorgers betrokken bij verkeerseducatie.

De kinderen werd gevraagd hoeveel sterren de school zou hebben verdiend. Er waren immers elf sterren te verdienen, maar dat is wel heel veel. Er werd ingezet op 7, 8, misschien wel 10. Een enkeling durfde te zweren dat de school elf sterren zou krijgen. En wat bleek, dat was ook zo. Iets om onwijs trots op te zijn. Na de overhandiging van het certificaat mocht de vlag gehesen worden en kregen alle kinderen een reflecterend licht voor om hun arm. "Om nog beter zichtbaar te zijn in deze donkere dagen en dus nog veiliger te kunnen spelen," aldus de school. Dat alle basisscholen in Meierijstad dit voorbeeld maar mogen volgen!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding