Heb jij zo'n munt gekregen vorige week? Dan mag je deze vanaf zaterdag inruilen voor iets leuks of iets lekkers!
Heb jij zo'n munt gekregen vorige week? Dan mag je deze vanaf zaterdag inruilen voor iets leuks of iets lekkers!

Roderick van Oeth wordt zaterdag onthuld

Algemeen

Sint-Oedenrode - Vorige week kregen alle Rooise basisschoolkinderen een gratis munt cadeau, geschonken door de mysterieuze Roderick van Oeth. Dat gratis geld is door de kinderen met groot plezier ontvangen. De meesten kwamen er zeer verguld mee thuis om snel te laten zien aan papa en mama. Maar wat kan er met de munt gekocht worden en wie is Roderick van Oeth nu eigenlijk? Dat wordt aanstaande zaterdagmiddag allemaal bekend in het centrum van Sint-Oedenrode. Om 14.30 uur wordt Roderick voorgesteld aan het grote publiek.

Het enige dat we van Roderick van Oeth weten is dat hij eind 19e eeuw in Sint-Oedenrode was. Dat liet hij doorschemeren in zijn brief van twee weken geleden. Die brief werd gevonden in een spannende schatkist vol munten. Wat we ook weten is dat Roderick een grote kindervriend is en dat hij alles van Sint-Oedenrode weet. Klaarblijkelijk heeft hij besloten om de komende jaren in Sint-Oedenrode te blijven wonen, dus we zullen hem nog veel vaker tegenkomen! Deze week is in het park de hoed van Roderick gevonden, heel dichtbij de vijver en het leuke huisje dat daar staat. Er brandde licht, maar niemand deed open. De hoed is in ieder geval al prachtig dus we verwachten dat Roderick er op en top gekleed uit zal zien. Het wordt alleen maar spannender nu zaterdag 21 oktober nadert!

Programma zaterdag
Zaterdagmiddag komt Roderick van Oeth met zijn bijzondere voertuig naar het centrum van Sint-Oedenrode. Rond 14 uur zwerft hij al ergens rond en om half drie wordt Roderick door een ietwat maffe burgemeester voorgesteld aan het publiek. Vanaf 14.30 uur is het ook het moment aangebroken dat de munt uitgegeven kan worden bij de deelnemende winkels en horecazaken! Die zijn herkenbaar met een duidelijke sticker! Zie de advertentie hieronder. Kan jij 21 oktober niet? Bewaar de munt dan goed. Je krijgt nog veel meer kansen om hem in te ruilen voor iets leuks!