Afbeelding

Elvis Memorial Day nog meer in teken van herdenken

Algemeen

Sint-Oedenrode - De Elvis Memorial Day van Bernie de Brouwer zal dit jaar nog meer in het teken staan van herdenken. Vandaag is Elvis namelijk precies veertig jaar geleden overleden. Met een lach en een traan zal worden teruggedacht aan die mooie tijd, maar dankzij de Elvis Memorial Day kan die periode een beetje worden herbeleefd. Veel mensen beleven daar ieder jaar veel plezier aan.

Er wordt namelijk flink gedanst en gezongen bij het jaarlijkse evenement dat dit jaar voor de elfde keer plaatsvindt. Daarnaast staan er ook dit keer veel optredens op het programma. De echte liefhebbers kunnen vooral uitkijken naar Elvis tribute zanger Mark Elbers. Vandaag is hij samen met Bernie de Brouwer te gast bij Omroep Brabant radio. Om zijn nieuwe cd te promoten, maar ook om te praten over The King.
Het is dan ook niet gek dat Memphis vooral deze week nog drukker bezocht zal worden door tienduizenden 'bedevaartgangers'. Heeft u niet die mogelijkheid? Dan is een dagje uit naar de Elvis Memorial Day in Boskant zeker een mooie tweede optie. Het Ritaplein bij De Vriendschap zal worden omgebouwd tot Elvis paradijs. Een groot podium, een dansvloer, (uiteraard) een bar en allerlei kraampjes met bijpassende attributen. Voor de kinderen is er ook iets te beleven. Er staat een overdekt speelkasteel en ook legt een overheerlijke snoepkraam aan.
Behalve Mark Elbers treden ook de Eightball Boppers op en verschijnt er een special guest op het podium. Kortom, Bernie de Brouwer heeft weer alles uit de kast gehaald om zijn (en wellicht uw) idool Elvis Presley te herdenken.

Elvis 40 jaar geleden overleden
Elvis Aron Presley (Tupelo (Mississippi), 8 januari 1935 – Memphis (Tennessee), 16 augustus 1977) was een Amerikaans zanger en acteur. Hij wordt vaak The King of Rock and Roll of kortweg The King genoemd en geldt als een van de meest significante culturele iconen van de twintigste eeuw. Vandaag is hij precies 40 jaar geleden overleden.

Presley is de enige levend ter wereld gekomen helft van een tweeling geboren in Tupelo in de staat Mississippi en verhuisde met zijn familie naar Memphis in Tennessee toen hij 13 jaar was. Daar begon zijn muzikale loopbaan in 1954, toen hij bij Sun Records een nummer opnam met producer Sam Phillips. Begeleid door gitarist Scotty Moore en bassist Bill Black werd Presley een vroege popularisator van de rockabilly, een uptempo-, door een backbeat aangedreven versmelting van country en rhythm-and-blues. Presleys eerste single That's Allright kwam uit in juli 1954. Daarna kwam in januari 1956 Heartbreak Hotel uit, een Amerikaanse nummer 1-hit. Na een reeks van succesvolle televisieoptredens en platen die de top van de verkooplijsten bereikten, werd hij gezien als de vooraanstaande figuur van de rock-'n-roll. Zijn energieke interpretaties van liedjes en seksueel provocerende podiumoptredens, in combinatie met een opmerkelijk aansprekende versmelting van multi-etnische invloeden die samenviel met de opkomst van de burgerrechtenbeweging, maakten hem tegelijk enorm populair en controversieel. Presley is een van de meest gevierde en invloedrijkste muzikanten van de twintigste eeuw. Commercieel succesvol in vele genres, waaronder pop, blues en gospel, is hij een van de bestverkochte soloartiesten in de geschiedenis. Langdurig medicijnmisbruik ruïneerde zijn gezondheid en hij overleed op 16 augustus 1977 op 42-jarige leeftijd. Twee dagen na zijn dood werd hij op 18 augustus 1977 begraven. Rondom zijn dood zetten mensen nog steeds hun vraagtekens. Lees meer daarover op www.wikipedia.nl