Deze kanjers kregen een welverdiend diploma
Deze kanjers kregen een welverdiend diploma

Diploma voor mediatoren

Algemeen

Sint-Oedenrode - Enkele weken geleden begonnen tien leerlingen uit groep 7 van basisschool Kienehoef aan de training om mediator te worden. Basisschool Kienehoef vindt het belangrijk dat kinderen zich verbonden voelen met de klas en de school. Door kinderen taken en verantwoordelijkheden te geven, kan dat bereikt worden.  Eén van die verantwoordelijkheden is het werken als leerlingmediator.

Leerlingmediatoren zijn speciaal opgeleide kinderen uit de bovenbouw. Zij helpen de kinderen uit groep 3 t/m 8 bij het oplossen van onderlinge conflictjes. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan twee leerlingen die het niet eens worden over de spelregels. De mediatoren zorgen er bij dit soort kleine conflicten voor dat de leerlingen naar elkaar luisteren en dat ze proberen om zelf tot een oplossing te komen. De mediator stelt vragen om het probleem boven water te krijgen en om de leerlingen zelf te laten nadenken over hun gedrag en over mogelijke oplossingen.

De leerlingen van groep 7 hebben zich middels een sollicitatiebrief aangemeld voor de taak. Vervolgens leerden ze in vier bijeenkomsten de vaardigheden die een mediator moet hebben. Op vrijdag 7 juli ontvingen de leerlingen hun welverdiende diploma. Komend schooljaar zullen deze tien leerlingen goed hun best gaan doen om de kinderen op basisschool Kienehoef zo goed mogelijk te helpen!