Logo mooirooi.nl
Annie van Kuringe (l) met één van de personeelsleden   | Fotonummer: 99462c
Annie van Kuringe (l) met één van de personeelsleden (Foto: Lisa van de Ven)
Op de koffie bij...

Op de koffie bij... Van Kuringe adviesgroep

Sint-Oedenrode - Dit keer weer eens een heel andere op de koffie dan de lezers van DeMooiRooiKrant gewend zijn. Daar zijn verschillende redenen voor. Meestal is er geen speciale aanleiding voor ons bezoek, meestal blijft het bij koffie en meestal doet Lisa van de Ven deze rubriek. Maar die geniet nu van een welverdiende vakantie in Thailand. Deze keer zijn we te gast op een feest-barbecue bij Van Kuringe Adviesgroep aan de Eerschotsestraat en de koffietijd is al lang voorbij. Voor mij, tenminste.

Door: Jan Egmond

Gelukkig is het vrijdag buiten-weer en het adres kan niet missen: grote trossen ballonnen voor de ingang, geroezemoes en gelach tot aan de overkant van de straat, tientallen bezoekers in een opperbeste sfeer. Aan de voorkant een grote barbecue met daarachter de rijzige gestalte van Ralf Dirven, eigenaar en chef kok van De Beleving. Achteraan staat de bar. Geen ontkomen aan dus: genieten allemaal.

Die 'allemaal' zijn de 51 medewerkers, legt Erica van Kuringe uit. En er valt ook wat te vieren. Geen jubileum dit keer, maar de samenvoeging van vier kantoren met het hoofdkantoor in de Eerschotsestraat.  De barbecue is niet het enige feestmoment, want het is de hele week al feest. Zo was Van Kuringe op de jaarmarkt zichtbaar maatschappelijk verantwoord bezig, met het rondrijden en verwennen van twee hoogbejaarde dames van Odendael en ze daarmee een onvergetelijke dag te bezorgen. De barbecue is 'slechts' de afsluiting.

Een samenvoeging is vaak een bezuiniging, die gepaard gaat met een reorganisatie, toch? "Bij ons is dat absoluut niet zo!" reageert Erica fel en overtuigend op die suggestie. "Wij hebben de voor-en de nadelen van één centrale vestiging voor onze klanten tegen elkaar afgewogen. Voor de klanten in de andere gemeenten zitten we niet meer om de hoek, maar in de praktijk maakt dat tegenwoordig niets meer uit. Want we zijn niet alleen zes dagen per week geopend en bereikbaar, ook via de sociale media, maar ook in de avonduren én – minstens zo belangrijk – we komen bij de mensen thuis. De voordelen van centralisatie hebben de doorslag gegeven: we hebben niet langer de ene specialist hier en de andere daar, we hebben nu alle kennis gebundeld in Rooi. En alle, maar dan ook alle personeelsleden uit de opgeheven kantoren werken nu in Rooi".

Ook de vele klanten van de adviesgroep kunnen een feestje vieren. "Die hebben allemaal een cadeautje gekregen: een bon voor flinke korting op een etentje in Rooi bij De Beleving of De Rooise Boerderij. Voor veel klanten een leuke manier om kennis te maken met Rooi" aldus Manon Jochems, die vanaf het begin bij het interview betrokken is. Ze toont een filmpje op haar smartphone waarmee klanten in vogelvlucht in Rooi de weg naar het kantoor kunnen vinden.

Tijdens het interview gaat het natuurlijk vaak over de medewerkers, maar over hun rol in het bedrijf willen de dames eigenlijk niet veel kwijt. "We zijn één team, iedere medewerker is hier onmisbaar" aldus Erica. Ze herkent zich in het gezegde dat een ketting zo sterk is als zijn zwakste schakel. Wie van haar wél in de schijnwerpers mogen staan zijn Annie en Rinie, de oprichters van het bedrijf. Hun instelling? "Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg". Hun zoon Koen (directeur, en echtgenoot van Erica) en ook medewerker Niels sluiten aan bij het gesprek. Of ze misschien een leuke anekdote weten voor in de krant? Daar willen ze even over nadenken, maar hun eerste ingeving lijkt al raak: de lessen die Koens vader Rien tot diep in de nacht meegaf aan de medewerkers, toen het bedrijf nog was gevestigd in de Koninginnelaan. "Ons pap was altijd wel met de zaak bezig. Hij ging er mee naar bed en stond er mee op."  

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!