Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: e5ab00
Foto: Henri van Hoorn
Roois nieuwsbericht

Zwembad de Neul krijgt opknapbeurt, Rhode kunstgras

Sint-Oedenrode – Na jaren van onzekerheid is er eindelijk duidelijkheid. Zwembad de Neul blijft open. Sterker nog, er wordt door gemeente Meierijstad ongeveer twee miljoen in geïnvesteerd om het flink op te knappen. Ook is er duidelijkheid rondom Rhode gekomen. De voetbalclub krijgt kunstgras en blijft aan De Neul voetballen. Dat werd gisteren bekendgemaakt bij de presentatie van de Mijlpalen van Meierijstad (MvM).

Het complete college zat klaar voor slechts twee journalisten (MooiRooi en Brabants Dagblad) om het document met de titel 'Meierijstad zijn we samen!' te onderbouwen. In het document worden de speerpunten van beleid en de ambities voor de komende bestuursperiode aangegeven. Basis hiervoor is het coalitieakkoord 2017-2022: 'Meierijstad zijn we samen!', dat op 12 januari 2017 werd gesloten tussen de fracties van Team Meierijstad, CDA, VVD en PvdA.

Het coalitieakkoord beschrijft "wat" de coalitie de komende periode van vijf jaar wil bereiken. In de Mijlpalen van Meierijstad staat "wat we daarvoor gaan doen", welke activiteiten in gang worden gezet. De fusie van Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel per 1 januari 2017 heeft wel gevolgen voor de jaren 2017 en 2018: veel beleid moet nog gelijk worden gesteld. In totaal kan er volgens wethouder Goijaarts 46 miljoen besteed worden en de begroting is sluitend.

Vijf centrale thema's
In het collegewerkprogramma zijn vijf thema's leidend voor alle beleidsterreinen: participatie, leefbaarheid, innovatie, duurzaamheid en gezondheid. Deze vijf thema's zijn leidende principes voor het handelen van alle betrokken partners van Meierijstad. Het is een invulling vanuit een integrale en brede benadering en toch per situatie toepasbaar. Met als resultaat een meerwaarde en meer kansen voor de samenleving.

Gezamenlijk programma
De input voor de MvM is bij meerdere partijen opgehaald. De input komt van de politieke partijen, de ambtelijke organisatie en de stakeholdersbijeenkomst van 20 maart 2017. Verder is de van 'buiten' opgehaalde informatie tijdens werkbezoeken van het college benut. Veel van de opmerkingen van deze partijen heeft een plek gekregen, maar niet allemaal. Er waren tegenstellingen en het college heeft ook zelf keuzes gemaakt.

Meer in DeMooiRooiKrant van komende woensdag

reageer als eerste
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je bang voor klimaatverandering?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>