De kinderen onthulden zelf het bedrag.
De kinderen onthulden zelf het bedrag. Foto: Ilse van den Ham

Sponsorloop levert flink bedrag op

Algemeen

Sint-Oedenrode - Kinderen van basisschool de Kienehoef maakten vanochtend bij de start van de Koningsspelen de opbrengst bekend van de vorige week gehouden sponsorloop. Het was even spannend, maar al snel zag het hele plein dat er een bedrag van maar liefst €5775,- is opgehaald. Daar zal Villa Pardoes erg blij mee zijn…

"Een groot bedrag waar we enorm trots op zijn!" jubelt lid van de ouderraad Mirjam van den Hurk toe. Om de leerlingen van de basisschool te bedanken geeft Villa Pardoes maar liefst 150 kaarten weg voor een benefietconcert van Gers Pardoel, wat in mei twee keer gegeven zal worden. Leerlingen van groep 5 t/m groep 8 zullen hier naartoe gaan. De officiële cheque wordt tijdens een van deze concerten uitgereikt.

De rest van de dag zal alles in het teken staan van de Koningsspelen. De Koningsspelen zijn een idee van Richard Krajicek, toenmalig lid van Nationaal Comité Inhuldiging t.b.v. de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. De Koningsspelen worden sindsdien altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag gehouden. Ze zijn bedoeld voor alle basisschoolleerlingen om bij te dragen aan een sportieve en gezonde samenleving waarin mensen met elkaar verbonden zijn. Daarom beginnen de kinderen met een gezamenlijk Koningsontbijt, geleverd door Jumbo supermarkt om de kinderen voldoende energie te geven voor de sportieve dag.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding