Logo mooirooi.nl


"We hopen dat we een miljoen opgehaald hebben"

Sint-Oedenrode - Vrijdagmorgen is er op basisschool De Kienehoef een sponsorloop gehouden om geld in te zamelen voor het goede doel 'Villa Pardoes'. Alle leerlingen van groep 1 tot en met groep 8 haalden vanochtend alles uit de kast om zich in te zetten voor hun leeftijdsgenoten.

Villa Pardoes is een initiatief van de Efteling. In oktober 2000 is het succesvolle goede doel van start gegaan. Het biedt gezinnen met een ernstig ziek kind van 4 tot en met 12 jaar de mogelijkheid om een weekje gratis op een sprookjesachtige vakantie te gaan en even aan iets anders te denken dan aan hun ziekte. Villa Pardoes bestaat uit twaalf ruime vakantiewoningen. Kinderen kunnen er veilig spelen en ouders ontmoeten lotgenoten waarmee ze hun verhalen en ervaringen kunnen delen.

Omdat de basisschool voor Pasen graag iets wilde doen in het teken van 'iets doen voor een ander', organiseerden zij de sponsorloop. De leerkrachten wilden de kinderen graag iets laten doen voor anderen, iets wat dicht bij elkaar staat. "En wat staat er nou dichter bij elkaar dan kinderen van dezelfde leeftijd?" licht lerares Cindy van Vugt toe. Een van de ouders van een leerling van de basisschool sponsort Villa Pardoes al jaren. De dochter van deze man heeft op school een presentatie gehouden over Villa Pardoes om de leerlingen bekend te maken met het goede doel. Op deze manier hoopt de school de kinderen bewust te maken van wat het is om ziek te zijn.

De leerlingen van de basisschool zijn langs de deuren en langs familieleden gegaan om zo veel mogelijk geld op te halen. Familieleden waren deze ochtend ook aanwezig om de kinderen aan te moedigen. Voor de school renden de kinderen meerdere rondjes om het bijliggende grasveld. Na ieder rondje kregen zij een stempel. "Het is erg vermoeiend maar ook heel leuk en gezellig. We hopen dat we wel een miljoen opgehaald hebben!" roepen Yvet en Jura in koor.

reageer als eerste
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De Rooise Markt is nodig aan een opknapbeurt toe.Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>