Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: a7a539
Op de koffie bij...

Unieke interieurwinkel al 10 jaar in Sint-Oedenrode

Ik ben zwaar onder de indruk als Dorrit ontwerpen laat zien. De tafel in de knusse showroom annex winkel van Dorrit Design ligt bezaaid met schetsen en compleet uitgewerkte ideeën. "Het is écht een vak. Zei iemand eens tegen mij. Dat vond ik een groot compliment", zegt Dorrit. Wat komt er veel bij kijken; architectuur, kennis van trends, van kleuren, maar ook inlevingsgevoel bij een klant. Je kunt tenslotte niet alleen maken wat je zelf mooi vindt. Alles moet kloppen. Dorrit legt het proces van A tot Z uit. Met zoveel scherpte en gevoel, met zoveel passie. Nu snap ik waarom het interieurbureau deze maand tien jaar bestaat…

Aan tafel luisteren medewerkers Maaike en Romy mee. Soms vullen ze Dorrit aan, vaak knikken ze bevestigend. "Je hebt elkaar nodig om tot een eindproduct te komen", vertelt Dorrit. "Soms kom je er niet uit en dan kan de aanvulling van een ander je weer op het juiste spoor brengen." Het constante creatieve proces waar de dames zich in bevinden heeft een ideale thuisbasis. De zaak aan het Kofferen herbergt werkelijk alles wat het hartje van een binnenhuisarchitect begeerd. Honderden stoffen, tig boeken met behang, maar ook accessoires, meubels en snuisterijen. Achter Dorrit een opvallend nieuw behang. "Dat knalt er wel uit wel he", lacht de eigenaresse. "Eens in de zoveel tijd behangen we en schilderen we opnieuw. Zo blijven we prikkelen." In één van de tekeningen voor een klant zie ik het behang terugkomen. Bovendien valt me op dat de dames veel kleur gebruiken. Is dat altijd zo? "Dat ligt uiteraard aan de wens van de klant. We zijn geen Jan de Bouvrie. We houden niet vast aan één stijl. Door goed te luisteren weten we wat iemand wil. Daar koppelen we dan onze kennis aan. Uiteindelijk komen we met moodboards waar een klant uit kan kiezen. Daarmee gaan we aan de slag."

Ik begrijp al snel dat Dorrit en haar team voor zowel bedrijven als particulieren opdrachten uitwerken. Op dit moment volgen inrichtingsverzoeken in de zorgwereld elkaar in rap tempo op. Drie saaie gangen van 100 meter in een verzorgingstehuis? De dames van Dorrit Design weten er wel raad mee. Ook de activiteitenzaal van Odendael kreeg van de ontwerpers een facelift. "Dat vind ik één van de mooiste opdrachten tot nu toe", zegt Maaike, die inmiddels alweer acht jaar haar creativiteit inzet voor Dorrit. Wat staat er nog op het verlanglijstje? Lang hoeft Dorrit niet te denken. Ze heeft een vurige wens. "Een hotel, als we dat eens zouden mogen doen. Dat zou echt geweldig zijn!" Maaike is in gedachte al aan het ontwerp begonnen…

Volgens Dorrit weten veel mensen uit eigen dorp niet wat haar bedrijf precies doet en welke functie haar winkel heeft. Toch is er al een paar jaar een ommezwaai gaande. "Gelukkig krijgen we steeds meer mensen uit Sint-Oedenrode over de vloer. En na tien jaar vind ik het mooiste dat klanten terugkomen uit tevredenheid. Dat merk ik steeds meer!" klinkt de jubilaris gelukkig. Wanneer is de passie voor interieur eigenlijk begonnen? "Toen ik achttien jaar geleden in Rooi kwam wonen begon het te borrelen. Ik zag de gang en wist… in dit huis wil ik wonen. Als je dezelfde gang nu ziet, snap je niet dat zoveel verschillende elementen een prachtig geheel kunnen vormen." Ook thuis ontploft dus wel eens een creatieve bom….

Na mijn laatste slok koffie vraag ik of Dorrit nog iets wil delen met de lezers. Ze denkt even. "Het zijn tien erg leuke jaren geweest en elke dag is anders. Oh ja… en komend weekend zijn we tijdens Fashion and Food geopend. Iedereen krijgt bij ons een hapje en een drankje!"

 

   

 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!