Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: 6562ac
Papgat

Prins én kinderen krijgen lesje wagen bouwen

Sint-Oedenrode - Carnaval komt er bijna aan en dat betekent ook dat het bijna tijd is voor de traditionele optocht. De carnavalsclubs zijn druk bezig met de laatste loodjes aan hun wagen. Prins Frits Pap d'n Urste ging samen met zijn Adjudant Bart afgelopen dinsdagavond op bezoek bij de Heikneuters. Maar niet alleen de Prins kwam een kijkje nemen. Ook de kinderen van verschillende basisscholen hielpen mee met de laatste afwerkingen.

Dinsdag was een groot team van de Heikneuters druk bezig in de stal, waar de wagen wordt gemaakt. Verven, wat kleine details aanbrengen en kijken of alles werkt zoals het zou moeten werken, dat zijn nu de belangrijkste dingen die nog moeten gebeuren.

De Prins en zijn Adjudant kwamen rond half acht de stal binnen, waar de carnavalsmuziek al lekker hard aan stond. Als beloning voor het harde werken hadden zij een kratje bier en wat snacks meegenomen om even lekker bij te komen. Onder het genot van een pilsje werden Frits en Bart langs de wagen geleid. Met bewondering keken zij naar de resultaten van maandenlang werk aan de wagen.

Eén ding aan de wagen is erg bijzonder. Dat is namelijk één van de koppen op de wagen (zie foto). ''Deze kop is helemaal gemaakt door de jeugd van Nijnsel'', vertelt Carlo van Kessel van de Heikneuters. De carnavalsclub heeft nog meer hulp gehad bij het bouwen. ''Er hebben al kinderen van verschillende scholen aan meegeholpen.''

Dat gebeurde woensdag opnieuw. Toen waren de kinderen van basisschool Sint Anotunius van Padua aan de beurt om mee te helpen. De enthousiaste kids uit groep vijf en zes trokken gelijk een oude schort aan om daarna de loods in te gaan. In de loods krijgen zij uitleg over hoe de wagen tot stand is gekomen. Met  grote aandacht luisteren de kinderen naar wat hen verteld wordt. Zelf zijn ze net zo enthousiast als de bouwers van de Heikneuters. De één gaat iedere dag Carnaval vieren omdat ze dansmarieke is en de ander gaat op wintersport. Maar alle kinderen vinden het maken van een carnavalswagen heel erg gaaf.

Reageer als eerste
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De Rooise Markt is nodig aan een opknapbeurt toe.Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>