Afbeelding

Aanstormend Roois talent in 013: "Het was fantastisch"

Algemeen

Sint-Oedenrode - Dennis van der Sanden is een jonge muzikant uit Rooi. Afgelopen weekend stond hij in het 'grote' 013 in Tilburg. Samen met zijn voorbeeld Tommy Emmanuel uit Australië mocht hij optreden. Een droom die uit is gekomen voor Dennis. "Het was fantastisch. Ik wil me blijven focussen op de muziek. Dat is waar ik écht gelukkig van word."

Maar eerst moet de jonge muzikant zijn school afmaken. "Ik zit nu in het zesde jaar van VWO. Ik ga binnenkort dus eindexamen doen. Hiervoor heb ik de Havo gedaan maar omdat ik nog niet goed wist wat ik wilde gaan doen besloot ik het VWO af te gaan maken. Nu bestaat de twijfel over wat ik ga doen nog steeds haha. Enerzijds wil ik een studie doen waar ik veel kanten mee op kan, anderzijds wil ik helemaal gaan voor de muziek. Dat is dus een afweging die je moet maken. Als ik een studie buiten de muziek ga doen is het iets economisch. Daarbij leer je dingen die ik ook toe kan passen mocht ik wél volledig voor de muziek gaan," aldus Dennis.

Terwijl Dennis met me praat zie ik de blaren op zijn vingers. "Dat krijg je er van ja. Ieder uur dat ik vrij heb maak ik muziek. Ik ben dan uren achter elkaar aan het oefenen om het juiste stukje te leren. Voor de soort muziek die ik maak, Fingertstyle Gitarist, is heel veel geduld nodig. Waarschijnlijk ook dat er daarom niet zo veel zijn. Je moet blijven oefenen en het duurt soms heel lang voor je het onder de knie hebt. Ik vind dat alleen maar gaaf want als het dan lukt is dat geweldig."

Dennis lijkt niet uitgepraat te raken over zijn muziek. Vol enthousiasme vertelt hij hoeveel tijd hier er in steekt, wat hij allemaal doet en wie zijn grote voorbeelden zijn. "Ik moet altijd lachen als mensen vragen of ik ook zing wanneer ik vertel dat ik gitaar speel. Blijkbaar is alleen gitaar tegenwoordig niet voldoende. En daar wil ik juist verandering in brengen. Net als mijn idool Tommy Emmanuel. Als je gitaar speelt zoals wij vervang je eigenlijk alles wat op het podium staat met één gitaar. Dat is toch geweldig?" Aldus de enthousiaste muzikant.

Maar van alleen oefenen kun je niet leven. Je moet naamsbekendheid krijgen en daar probeert Dennis op in te spelen. "Ik probeer mijn site zo goed mogelijk bij te houden, ik maak Youtube filmpjes en ik probeer zo veel mogelijk op te treden. Net als afgelopen week. Maar dat was natuurlijk wel een heel bijzonder concert," vertelt Dennis.
Dennis stond namelijk samen met Tommy Emmanuel op het podium. Spelen voor 1400 man en Dennis werd er niet zenuwachtig van. "Ik heb hem eens ontmoet in Eindhoven, daar heb ik mijn gitaar laten signeren. Destijds was ik nogal nerveus dus had ik nog niet zo veel gevraagd. Later ben ik opnieuw naar een meet&greet gegaan en toen heb ik samen met hem een nummer mogen spelen." Dennis besloot daarna de stoute schoenen aan te trekken en te vragen of hij eens met hem op mocht treden. Tot zijn grote verbazing werd hij uitgenodigd om een nummer te spelen in 013 in Tilburg. "Dat was echt heel gaaf. Hij vertelde het publiek dat hij iets speciaal voor ze in petto had. Toen kwam ik. Na afloop zei hij me dat ik goed speelde, dat is geweldig om te horen. Ik kan nog steeds geen noot lezen maar muziek moet uit je ziel komen. Dat is bij Tommy ook zo. Ik wil net zo goed worden als hij en daarom zal ik al mijn vrije uurtjes in de muziek blijven steken," aldus Dennis.


Afbeelding
Afbeelding