Afbeelding

Leer gebit verzorgen van uw hond of kat

Algemeen

Sint-Oedenrode / Schijndel - De maand februari is bij dierenartspraktijken traditiegetrouw de Maand van de Gebitsverzorging. Baasjes van honden, katten, konijnen en cavia's kunnen tijdens deze maand bij dierenartsenpraktijk Schijndel-St.-Oedenrode-Boxtel terecht voor een gratis gebitscontrole en handige poetstips. Volgens de dierenartsen is deze extra aandacht hard nodig, want net als bij mensen moet het gebit bij honden en katten dagelijks gepoetst worden. Baasjes kunnen tijdens spreekuren vragen stellen over tandenborstels, tandpasta en brokjes die helpen het gebit van honden en katten te verzorgen.

Goede gebitsverzorging is echt noodzakelijk…
Uit onderzoek blijkt dat 8 van de 10 honden en 2 van de 3 katten gebitsproblemen hebben, die bij de baasjes vaak onopgemerkt blijven. Verwaarloosde tand- en tandvleesproblemen kunnen echter leiden tot ontstekingen in de mondholte, pijnklachten en uiteindelijk zelfs ernstige bloedingen en het uitvallen van tanden. Ook kunnen ze leiden tot problemen van het hart, de lever en de nieren. "Daarom is het voor veel baasjes heel nuttig om het gebit van hun hond of kat te laten controleren", aldus dierenarts Marnix Lamberts, voorzitter van de Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde. "Gebitsverzorging is noodzakelijk omdat het voedingspatroon en het fysiek van huisdieren in de loop der jaren zijn veranderd in vergelijking met hun voorouders die in het wild leefden".

Laat deze maand nog het gebit van uw hond of kat controleren!
In februari bent u van harte welkom bij Dierenartsenpraktijk Schijndel-Sint-Oedenrode-Boxtel voor een gratis gebitscontrole van uw dier. Tijdens deze gebitscontrole zal de dierenarts of -assistent aangeven of uw hond, kat, konijn of cavia een behandeling nodig heeft, bijvoorbeeld het verwijderen van tandsteen. Ook krijgt u informatie en instructie over hoe u het gebit van uw huisdier schoon kunt houden.

Als een gebitsbehandeling nodig is, krijgt u hierop in de maand februari 15 % korting. Deze korting geldt ook op alle producten voor de gebitsverzorging en op speciale voeding voor het gebit.

Om een afspraak te maken voor een gratis gebitscontrole van uw huisdier belt u onze vestiging in:

  • Schijndel (Bunderstraat 22) 073-5493566
  • Sint-Oedenrode (Kortestraat 1) 0413-472650
  • Boxtel (Schijndelsedijk 2) 0411-674144.

Poetsinstructie:
Mocht u niet in de gelegenheid zijn om met uw huisdier langs te komen, maar wilt u wel leren hoe u het gebit van uw huisdier kunt poetsen? Dianne, onze assistente op de praktijk in Schijndel, laat zien hoe u dit aanpakt. Tijdens een gratis mini poetscursus komt u van alles te weten over het gebit van uw hond of kat en hoe u dit het beste kunt verzorgen.

Op woensdagmiddag 8 februari of woensdagmiddag 22 februari bent u van 15.00u tot 16.00 uur van harte welkom voor een poetsinstructie. Wij verzoeken u vriendelijk u hiervoor telefonisch op te geven (073-5493566). Het is niet nodig uw eigen hond mee te nemen.