Afbeelding

De VoorleesExpress: een succesvolle start

Algemeen

Sint-Oedenrode - De VoorleesExpress, uitgevoerd door Welzijn De Meierij, is een project waarbij kinderen met een taalachterstand 20 weken lang wekelijks thuis worden voorgelezen door een vrijwilliger. Het samen (voor)lezen zorgt voor plezier in het gezin, het bevordert de taalontwikkeling en het introduceert het voorleesritueel in het gezin.

Dit project loopt nu een aantal weken en blijkt een schot in de roos. Er zijn binnen heel korte tijd 10 enthousiaste vrijwilligers gekoppeld aan de 10 deelnemende gezinnen. Deze gezinnen zijn aangemeld door scholen, het consultatiebureau, peuterspeelzalen en logopediepraktijken. Deze toeleidende partijen geven aan blij te zijn met de VoorleesExpress omdat het een landelijk erkend project is wat daadwerkelijk bijdraagt aan het bevorderen van de taalontwikkeling.

Cherdine van Zutphen, projectleider VoorleesExpress bij Welzijn De Meierij, vertelt: "Zó fijn om middels zo'n vriendelijk en stimulerend project hier aan te kunnen werken. Het belangrijkste is dat het voorlezen een ritueel wordt. Iets wat dus ook na die 20 weken doorgezet wordt. Want door voor te lezen wordt de taalomgeving in huis verrijkt, het aantal leeservaringen vergroot en dit bevordert de ontwikkeling van taal en geletterdheid bij kinderen. Daarnaast is de ervaring dat het zoveel plezier brengt, zowel voor het hele gezin als voor de vrijwilliger!"

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Welzijn De Meierij. Cherdine van Zutphen, 073-5441400