Nijnsel dames won met 6-3 van Rhode.

Damesvoetbal prima aanvulling voor DeMooiRooiSchaal

Sint-Oedenrode - Voor het eerst in vier jaar heeft ook het damesvoetbal een plek gekregen binnen het toernooi om DeMooiRooiSchaal. Gisteren vochten de vier dameselftallen binnen Sint-Oedenrode uit wie als eerste de schaal meer naar huis mocht nemen. Uiteindelijk wonnen de dames van VV Nijnsel de prijs.

Ze wonnen met 6-3 van Rhode. Daarna versloegen ze Boskant met penalty's in de finale omdat Boskant eerder al Ollandia met 6-1 had verslagen. De vier voetbalclubs Rhode, Ollandie, Boskant en Nijnsel overlegden in een eerder stadium over de opzet van het toernooi. Er werd besloten om de dames ook mee te laten doen, evenals de veteranen. Zij komen op zondagmiddag in actie en strijden ook om een schaal.

Het reguliere toernooi vindt uiteraard ook plaats. Gisteren won Nijnsel haar eerste wedstrijd van Ollandia met 2-0. Aangezien Rhode met 3-1 Boskant versloeg is de finale en de troostfinale bekend. Die wedstrijden worden vanmiddag na de wedstrijden van de veteranen gespeeld.