De basisschool in Nijnsel wordt totaal vervangen
De basisschool in Nijnsel wordt totaal vervangen

Nieuwbouw school Nijnsel rijp voor raad

Algemeen

Nijnsel – Toen na onderzoek bekend werd dat renovatie van de Nijnselse basisschool veel te duur zou worden en gezien de toekomst nieuwbouw beter zou zijn, werd al snel overgeschakeld naar nieuwbouw. Een stuurgroep met daarin onder andere wethouder Hendriks, een externe adviseur en (oud) directeur van SKOSO Frans de Baaij ging met het project aan de slag. Ze zijn nu zover dat het plan in september naar de gemeenteraad kan.

De kosten voor de nieuwe Sint Antonius van Padua school worden geschat op 3,3 miljoen euro. "Dat gehele bedrag is inmiddels gedekt", licht wethouder Hendriks toe. "Ook de colleges van Veghel en Schijndel hebben het goedgekeurd." Met het oog op de samensmelting tot Meierijstad moeten alle drie de gemeenten grote investeringen goedkeuren.
In het plan wat wordt voorgelegd is duidelijk dat de school wat oppervlakte betreft kleiner wordt. Het gaat van negen naar zeven lokalen. Wel blijft er een gymzaal in het gebouw aanwezig. Die zal ook gebruikt worden als speelzaal door de kinderopvang, wat eveneens een gebruiker van het pand gaat worden. Volgens Hendriks wordt de school iets meer richting het speelveld (ook wel 'het pek' genoemd) geplaatst en is nog niet duidelijk of er een ander speelveld komt. Als er wel een komt moet nog bepaald worden waar het dan gelegd wordt. "Uiteraard gaan we alles nog met de dorpsraad van Nijnsel en de omwonenden bespreken", vertelt de wethouder. Aangezien de school kleiner wordt en een andere positie krijgt, moet nog gekeken worden naar de invulling van de overgebleven ruimte. Een gedeelte daarvan zal in ieder geval worden ingevuld als parkeerruimte.