Afbeelding

Succesvolle weken groep 8 OBS De Springplank

Algemeen

Sint-Oedenrode - De kinderen uit groep 8 van Obs De Springplank hebben drukke wegen achter de boeg. In het kader van 'De Uitdaging' hebben ze klassikaal een heus restaurant, genaamd 'de Smikkel' opgezet. Daarnaast zijn ze twee woensdagmiddagen met succes naar PSV geweest voor een voetbaltoernooi.

De Smikkel
De school omtoveren tot restaurant is een hele klus. Maar om vervolgens in twee avonden voor zo'n 150 gasten te koken, is een grootse prestatie. Ieder heeft zijn talent en door deze goed te gebruiken zijn alle gasten tevreden naar huis gegaan. Goed organiseren, duidelijk communiceren en een goede taakverdeling maken, was een vereiste. Hier hebben de kinderen veel van geleerd. De winst die ze behaald hebben, wordt besteed aan het goede doel, aan andere projecten van De Uitdaging en aan het jubileumfeest.
Het restaurant is een mooi voorbeeld van het nieuwe onderwijs. In het project van het restaurant zit veel taal en rekenen verweven. Daarnaast zitten veel vaardigheden die zowel in theorie als praktijk aangeboden worden. Voor de kinderen erg leerzaam op een speelse, maar realistische manier. Voor de leerkrachten en ouders geweldig om de kinderen zo aan het werk te zien. Een succes dus!

Toernooi PSV
Met enkele versterkingen uit groep 7, hebben de jongens en meiden van groep 8 een toernooi gespeeld van PSV. Naast het voetbal waren er veel extra activiteiten, waardoor de kinderen twee geweldige middagen hebben gehad. Ondanks de grote inzet en motivatie wisten beide teams de finale niet te bereiken. Wel gingen zowel de jongens als de meiden met de aanmoedigingsprijs naar huis, een mooie prestatie!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding