De brief waarin Floor en Nikki aandacht vroegen werd nog eens aandachtig bekeken
De brief waarin Floor en Nikki aandacht vroegen werd nog eens aandachtig bekeken

Floor & Nikki planten voor de toekomst

Algemeen

Afgelopen woensdag was het Nationale Boomfeestdag. Stichting Nationale Boomfeestdag wil kinderen op een fantasievolle en aansprekende wijze kennis, inzicht en begrip voor bomen en natuur bijbrengen. Floor Opheij en Nikki van Berkel (8) hadden deze kennis al. Zij vroegen Burgemeester Maas in een brief waarom er zo veel bomen in Sint-Oedenrode gekapt worden. In de antwoordbrief kregen zij een uitnodiging om samen met Wethouder Van der Heijden om samen een boom te planten. 

Voor Nikki en Floor was het best wel spannend allemaal. Een grote camera en vreemde mensen. Toch wist Nikki heel goed uit te leggen waarom ze dit deden. "Bomen zijn veel belangrijker dan huizen, het is stom dat ze zo veel kappen. Daarom schreven we een brief naar de Burgemeester." Wethouder Ad van der Heijden had de brief en tekening van de twee goed bewaard en liet hem nog eens zien. De twee stelden de wethouder daarna een aantal vragen. "Bomen zijn toch veel belangrijker? Want van bomen krijg je zuurstof en die heb je nodig om te leven." "Dat is ook de reden waarom we iedere keer weer nieuwe bomen planten", legt Van der Heijden uit. 

Met een schop in de hand begonnen de meiden met het vullen van de gaten. Zo komen er weer mooie nieuwe bomen voor in de plaats. Nikki en Floor mochten hun naam op de boompaal plaatsen zodat ze niet vergeten waar zij hun boom hebben geplant.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding