Afbeelding

Nieuwjaarsconcert Harmonie Nijnsel

Algemeen

In de Beckart in Nijnsel hielden de Beckart en de Harmonie Nijnsel afgelopen zondag een gemeenschappelijke activiteit. De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie en het nieuwjaarsconcert werden gecombineerd.

Voor het concert had Harmonie Nijnsel een schitterend muzikaal programma samengesteld. Het hoogtepunt van het concert was het optreden van de zingende Geldropse nachtegaal, Charlotte Cardinaal. Charlotte is pas achttien jaar oud en zingt prachtig. Harmonie Nijnsel besloot haar uit te nodigen, nadat voorzitter, Wim Beeks, Charlotte elders had horen zingen. Hij was van haar zangkunsten zo onder de indruk, dat hij besloot om haar voor dit nieuwjaarsconcert uit te nodigen.

Geert van Kollenburg kondigde met assistentie van zijn zoontje de nummers die het orkest speelde aan. Het harmonie-orkest stond onder leiding van de gelouterde dirigent Hans van der Velde. Hij leidde het orkest met meesterhand door deze voortreffelijke opvoering. . Op het programma stonden onder andere 'Galito', een pasodoble, 'Oregon' van Jacob de Haan, 'Samba for flutes', van Eric Osterling, met drie fluitisten op de voorgrond; 'Lord Tullamore' van Carl Wittrock, 'Bolero van Camille', door het harmonie-orkest. Charlotte Cardinaal en het harmonie-orkest brachten 'Gabriella's Song' uit As it is in heaven, 'Make you feel my love' en 'Mag ik bij jou zijn'

Harmonie Nijnsel bestaat uit meer dan vijftig personen en is trots dat de instrumentenbezetting op peil is. Het verdere programma van de Nijnselse Harmonie voor dit jaar is: 16 januari, het Opleidingsorkest; 22 mei familie concert en in het najaar is er een gezamenlijk optreden met Nos Jungit Apollo.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding