Wie volgt deze man op?
Wie volgt deze man op?

Tip 10: Ze zijn niet zó populair

Algemeen

Als de heren niet populair zijn dan is de keuze toch wel zeer opmerkelijk te noemen. Waarom zouden juist zij dan gevraagd zijn om Prins en Heer Adjudant te worden?

Over het algemeen zijn de heren juist personen die redelijk bekend zijn in de Rooise samenleving en zeker wel de beschikking hebben over een aantal vrienden. Komt het misschien omdat zij uit een zeer bekende familie komen maar zelf redelijk op de achtergrond verblijven. Of moeten wij het zoeken bij ondernemers die nieuwe initiatieven willen ontplooien in het buitengebied van Rooi. Die, zo heb ik kunnen lezen in onze MooiRooiKrant, zijn ook niet echt populair.
Ja, beste Papbuiken, wanneer gebruik je deze uitdrukking dan nog meer? Vaak wordt deze uitdrukking geassocieerd met een beroep en/of functie binnen onze samenleving. De volgende personen zijn in meer of mindere mate niet zo populair: De deurwaarder, een reorganisatie expert, de begrafenisondernemer, een politieagent, de belastinginspecteur, de BOA Bijzondere Opsporing Ambtenaar maar ook een collectant wordt vaak niet met gejuich ontvangen.
Er van uitgaand dat het hier een tip betreft over de Nieuwe Prins van Papgat en zijn Heer Adjudant zou het ook zo maar kunnen zijn dat er bedoeld wordt dat de heren misschien weinig of geen vrienden hebben op Facebook. Een andere zienswijze zou ook kunnen zijn dat ze beide het afgelopen Carnavalsjaar betrokken zijn geweest bij de diefstal van het 'Vaan' van het F.O.P. de Federatie Oud Prinsen. Als dat het geval is geweest ben je zeker niet populair in de ogen van de oud Prinsen.
Als ik terugkijk of ik een link kan maken met eerdere tips dan kom ik uit bij tip 1 dat was: "Ze maken er een spelletje van". Iemand die altijd het spelletje wint is natuurlijk in de ogen van andere spelers ook niet populair. Moeten wij het misschien gaan zoeken bij de winnaar van een Roois spel?
Bericht vanuit de georganiseerde jagersgroepen: Tot afgelopen donderdagavond was het angstvallig stil op straat. Het had er alle schijn van dat de Jagers de strijd hadden opgegeven of andere methodes zijn gaan gebruiken om de nieuwe Prins op te kunnen opsporen. Op deze donderdagavond was er een geheime bijeenkomst van alle georganiseerde jagersgroepjes gepland. Ik vraag mij af wat voor spelletje er hier gespeeld wordt en wie de waarheid verteld. Ondertussen worden er door jagers uit de diverse groepen wel weer interessante namen genoemd. Carlo en Willem, Maarten en John, Coen en Tonnie, Twan en Ron, Jan en Tim, Paul en Patrick, Wilbert en Wilco en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom het spel is nog niet gespeeld en er vallen steeds meer kandidaten af.
Mocht jij het weten of wil je een gokje wagen stuur dan je oplossing naar de voorzitter van de Prinskeuzecommissie: Sandra van der Linden, lindensa@zonnet.nl

Meer informatie is terug te lezen op www.papgat.com of op de Facebook pagina's Tips van Papgat en Carnaval in Papgat.