Afbeelding

Guido Evers 25 jaar bij Van de Ven Accountants I Adviseurs

Algemeen

Sint-Oedenrode - Guido Evers was donderdag 15 oktober 25 jaar in dienst als belastingadviseur bij Van de Ven Accountants I Adviseurs in Sint-Oedenrode. In 1990 is Guido vanuit een groot landelijke advieskantoor als fiscalist in dienst gekomen bij Van de Ven Accountants. In die 25 jaar heeft Guido de gehele ontwikkeling van de met hand ingevulde papieren belastingaangiften tot en met de vooraf ingevulde aangifte vormgegeven in prettig contact met zijn collega's. In de beginjaren was het kantoor gevestigd in de Kerkstraat waar Guido 15 collega's had. Inmiddels zijn er dat 33 en is zijn werkplek verhuisd naar de Jan Tinbergenstraat 4.

Met zijn opleiding als fiscaal jurist aan de Katholieke Universiteit Brabant werd Guido de eerste belastingadviseur bij Van de Ven Accountants. Hoewel het belastingrecht natuurlijk nooit eenvoudig is geweest was er in de beginjaren nog voldoende ruimte voor andere werkzaamheden. Vandaar dat Guido in die tijd ook voor veel klanten als relatiebeheerder optrad. In de loop der jaren zijn de werkzaamheden echter voor het overgrote deel verschoven naar puur fiscale aangelegenheden. Dit werd met name veroorzaakt door toename (in omvang en complexiteit) van de fiscale wet- en regelgeving. Door de veelheid aan fiscale spelregels en de bijbehorende uitzonderingen lopen veel ondernemers tegen het feit aan dat diverse keuzes (gewenste of ongewenste) fiscale gevolgen hebben. Met deze regelgeving is een gedegen fiscaal advies voor vrijwel iedere ondernemersbeslissing steeds belangrijker geworden. Een goed voorbeeld hiervan zijn de fiscale faciliteiten rondom de bedrijfsopvolging. Dankzij deze regelgeving is het mogelijk om met minimale fiscale gevolgen de onderneming aan de beoogde bedrijfsopvolger over te dragen. In de basis klinkt dit natuurlijk erg eenvoudig maar in de praktijk betekent het dat een belastingadviseur één en ander uitgebreid in beeld moet brengen. De regelgeving moet namelijk zorgvuldig worden toegepast om er zeker van te zijn dat het gewenste eindresultaat wordt gerealiseerd.

In dergelijke trajecten wordt er door collega's graag gebruik gemaakt van de ruime ervaring en gedegen kennis van Guido.

De toename van de fiscale werkzaamheden binnen Van de Ven Accountants | Adviseurs heeft er toe geleid dat op dit moment - naast Guido Evers - nog twee belastingadviseurs fulltime werkzaam zijn om de fiscale vraagstukken bij onze klanten te behandelen. Van de Ven Accountants | Adviseurs werkt onder het SRA-kwaliteitslabel en maakt daarbij gebruik van het Convenant Horizontaal Toezicht met de Belastingdienst. Dit vereist een continue aandacht voor het op peil houden van de kennis. Guido is daarom ook ingeschreven bij het Register Belastingadviseurs (RB) waarbij hij naast het dagelijks bijhouden van de vakliteratuur ook periodiek cursussen volgt. Op deze manier is Guido prima in staat om ook na 25 jaar een passend fiscaal advies te geven.

Afgelopen donderdag is Guido door directie en collega's van Van de Ven Accountants I Adviseurs op gepaste wijze in de bloemetjes worden gezet.