De kinderen stelden de ene vraag na de andere.
De kinderen stelden de ene vraag na de andere. Foto:

Brand voorkomen, dan maar een lesje ‘brandweertje spelen’

112 112 berichten

Sint-Oedenrode – Het is dat ze nog te jong zijn om bij de brandweer te komen, anders hadden zich gisteren direct enkele kinderen aangemeld. In de Mariannestraat vielen ze met de neus in de boter. Van de plaatselijke brandweer kregen ze een lesje ‘brandweertje spelen’ en dat was natuurlijk reuze-interessant.

De brandweer werd dinsdagavond opgeroepen voor een brand in de Mariannestraat. Iemand had een peuk op een plat dak gegooid en dat veroorzaakte haast een schuurbrand. Door oplettende en adequaat handelende burgers werd een flinke fik voorkomen. Het zomerse weer zorgde er voor dat de brandweer veel bekijks trok en natuurlijk stonden de kinderen vooraan. De brandweermannen voelde het goed aan om hen er eens bij te betrekken. Zo kreeg de jeugd uitleg en mochten ze zelfs een echte brandweerhelm op.

Op dit moment is de brandweer op zoek naar nieuwe brandweerlieden. Voor deze kinderen komt het dus te vroeg, maar wie weet zijn enkele vaders of moeders warm gemaakt om de stap te wagen. Die moeten DeMooiRooiKrant van deze week er maar eens bij pakken. Daarin staat een verhaal van twee Rooise brandweermannen die vertellen over hun vak.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding