Afbeelding
Foto: 112nieuwsonline.nl

Inbrekers slaan toe met rode koevoet

112 112 berichten

Sint-Oedenrode – Afgelopen week zijn drie identieke inbraken gepleegd in Sint-Oedenrode. Op Facebook wordt gewaarschuwd voor twee jonge inbrekers die hoogstwaarschijnlijk een rode koevoet gebruiken.

De eerste inbraak vond woensdag aan het begin van de avond plaats in de Emmausstraat. Daarna de tweede in de wijk Vogelenzang. Daar braken dieven door de voordeur binnen. Ze haalden het huis overhoop en namen geld en sieraden mee. Aan de sporen bij beide inbraken was te zien dat klaarblijkelijk een rode koevoet is gebruikt.
Datzelfde materiaal is gebruikt bij een inbraak een dag later in de wijk Kienehoef. Van alle inbraken is melding gedaan bij de politie.

In het bericht op Facebook staat ook een signalement. De dieven zijn waarschijnlijke jonge mannen van ongeveer 18 jaar oud. Eentje is wat dikker met sluik haar en een winterjack. De ander is dunner, groter en heeft opgeschoren haar. De politie geeft aan dat ze waarschijnlijk huizen uitkiezen waar geen lampen aan zijn. Als er na het aanbellen niemand open doet, breken ze in. Toevalligerwijs komt dit nieuws net naar buiten in een week dat de politie met inbraakcijfers naar buiten kwam. Van de week stond de teller op 15 inbraken, in vergelijking met 30 in heel 2019. Daar kunnen er nu twee bij opgeteld worden.