Boskant verloor.

Olland wint, Rhode en Boskant verliezen, Nijnsel speelt gelijk

Sint-Oedenrode - Wekelijks stappen de Rooise voetballers het veld op om drie punten binnen te slepen. Rhode en Boskant verliezen. Olland sleept drie punten binnen en Nijnsel speelt gelijk.

Rhode verliest van DAW

Rhode voetbalde tegen een tegenstander in winning mood. Na de spectaculaire overwinning in de beker, met goed verzorgd voetbal, kwam DAW in een goede stemmig naar Sint-Oedenrode en maakte hier zijn naam, De Aanhouder Wint, helemaal waar. Na twee keer op achterstand te zijn gekomen, ging de rust in met een gelijke stand, 2-2. In de tweede helft was DAW de bovenliggende partij en nam verdiend de punten mee naar Schaijk.

IEr ontstond een open wedstrijd met twee aanvallende teams en kansen over en weer. Mark van der Zanden opende de score in de vierde minuut. In de twintigste minuut scoorde Siem van Merwijk de gelijkmaker na een mooie aanval. In de 25e minuut schoot Tijn Vorstenbosch met een bekeken schot Rhode op een 2-1 voorsprong. In de drieëndertigste minuut scoorde Mark Megens met een fraaie kopbal uit een corner de 2 -22 op het scorebord. Met deze stand gingen beide teams rusten na een aantrekkelijke eerste helft waarbij de stand recht deed aan het vertoonde spel. In de tweede helft was DAW duidelijk de betere ploeg. Steeds wisten zij een vrije man te vinden, voetbalden vrij gemakkelijk, terwijl Rhode niet in haar spel kwam. De voorsprong in de tweeënzeventigste minuut was een logisch gevolg van het betere spel van DAW.

Opnieuw scoorde Merlijn van Merwijk uit een goede combinatie. Het enige wat Rhode hier tegenover stelde was een fraai schot van Tijn Vorstenbosch dat de keeper knap pakte. In de eenentachtigste minuut werd de wedstrijd definitief beslist met opnieuw een knap doelpunt, gescoord door Jacco van der Heijden. Rhode was niet meer bij machte hier nog iets tegenover te stellen en zo gingen de drie punten verdiend mee naar Schaijk.

Zondag weer een lastige wedstrijd voor Rhode, het moet dan op bezoek bij koploper Boekel Sport. Voor de winterstop waren zij onverslaanbaar, maar nu laten ze af en toe toch wat punten liggen, zondag werd verloren van Schijndel en Handel en ook DAW zijn zeker ook nog in de strijd voor het kampioenschap.

Olland pakt drie punten

In de maand die komen gaat zullen hoogstwaarschijnlijk de beslissingen in deze klasse gaan vallen. Het is voor sv Olland dan ook zaak om de punten tegen de lager geklasseerde ploegen binnen te (blijven) halen.

Zondag stond de wedstrijd tegen vv V.C.O Zeeland op het programma. De 1-0 in de tweede minuut was een opsteker die je in dergelijke wedstrijden goed kunt gebruiken. Het was Martijn de Rooi die vanaf ruim twintig meter de kruising vond met een snoeihard schot met de schoonheid die het sportjournaal niet zou misstaan. Met een voorsprong zo beginnen is een prima opsteker. Het vervolg van het Ollandse spel was duidelijk, kort erop, druk zetten en de tegenstander geen kans geven. Deze strategie werd direct duidelijk op het veld en werd ook goed en consequent uitgevoerd. Met een zeer goed en zelfverzekerd spelende Willem van Kessel in de achterhoede werden de sporadische aanvallen van SVO door de gehele verdediging vakkundig opgevangen. Het logische gevolg van het spelbeeld was de 2-0 in de veertigste minuut. Een voorzet van Stefan Erven werd door Harm van Oirschot prachtig ingekopt. Met deze stand werd de thee gedronken. Het was een slordigheid in de laatste linie die uit het niets VCO de kans bood om de aansluitende treffer in de 46e minuut op het scorebord te laten plaatsen.

Balverlies in de verdediging en een voorzet van rechts bood Nick Gruijtrooi de kans er 2-1 van te maken. Het spel veranderde er echter niet door en sv Olland bleef rustig spelen en de bovenliggende partij. Toen in de 59e minuut een ingooi van Martijn de Rooi vakkundig middels een draai en een intikker door Stefan Erven werd verwerkt tot de 3-1 was de wedstrijd gespeeld. Dat in de 74e minuut de scheidsrechter een zuivere goal voor buitenspel van sv Olland afkeurde, de grensrechter vlagde zelfs niet, is hem bij deze vergeven.

Met de 3-1 op het scorebord werd het einde gehaald en gezien het wedstrijdbeeld mag sv Olland met vertrouwen naar 14 april uitzien wanneer de derby tegen Irene wordt gespeeld.

Wedstrijd duurt kwartiertje te lang

Na het fluitsignaal van scheidsrechter van Zoelen nam het thuisspelende FC Uden met veel energie het heft in handen. Boskant kwam er aanvallend niet echt aan te pas. Het was duidelijk dat het voor Boskant een lastige middag zou worden.

Al na 14 minuten kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Een dieptepass werd door Melih Polat op waarde ingeschat en na enkele passeeracties onhoudbaar voor Boskant doelman Frank Thijssen tegen de touwen geschoten: 1-0. FC Uden had die eerste helft geen kind aan Boskant en zag de voorsprong door twee doelpunten van Stan van der Zanden (28e en 33e minuut) oplopen naar 3-0. In de veertigste minuut wist Boskant iets dichterbij te komen. Na een corner wist Brett Veldkamp uit de ontstane scrimmage de 3-1 binnen te werken. Na rust nam Boskant opnieuw het initiatief in een poging iets te doen aan de achterstand. Met succes want binnen twintig minuten wist Boskant de achterstand goed te maken. In de 52e minuut had Yannick Opheij succes. Vanaf zo’n zestien meter had FC Uden doelman van Zoelen geen kans op de harde schuiver: 3-2. Kort daarna (65e minuut) was de voorzet van Jim van der Zanden perfect op maat zodat Brett Veldkamp met z’n tweede doelpunt de gelijkmaker, 3-3, aantekende. FC Uden leek wakker te schrikken en gooide bij zichzelf meer “olie op het vuur”.

Het wedstrijdbeeld kantelde en de meeste druk verplaatste zich richting Boskant doel. Met succes! In de 86e minuut kwam de thuisclub opnieuw op voorsprong. De vrije trap, genomen door Stan van der Zanden, betekende meteen z’n derde treffer deze middag. Toen drie minuten later FC Uden na een snelle uitval via Tim van de Poll opnieuw wist te scoren en de stand naar 5-3 tilde was de wedstrijd voor Boskant gelopen/verloren; helaas geen punten voor Boskant. Boskant staat op plek tien op de ranglijst. Om degradatie te voorkomen moeten er punten gehaald Aanstaande zondag speelt Boskant thuis tegen Cito Oss. Cito heeft 3 punten minder op de ranglijst.

Nijnsel schiet niets op met gelijkspel

De degradatiekandidaten schoten alleen iets op met een overwinning maar die kwam er, vooralsnog, niet. En met dat vooralsnog bedoelen we dat de wedstrijd in de 72e minuut werd gestaakt omdat de scheidsrechter zich bedreigd voelde door de gastheren. Maar daarover later meer.

Nijnsel begon vol goede moed aan de wedstrijd. Langzaam maar zeker echter werden de bakens verzet en kwam Rood Wit wat beter in zijn spel. Dit leverde in de 26e minuut de 1-0 voorsprong op. Niet echt uit een kans maar door te veel ruimte te laten aan de tegenstander. Drie minuten later een schot op de Nijnselse paal die de 2-0 voorkwam. In de 36e minuut een prima doorbraak op links van Stefan Hulsen die Rens Hoppenbrouwers in stelling bracht. Die wilde de schoonheidsprijs binnenhalen met een subtiel hakje maar dan moet je de bal wel raken. Rust. Na de thee ging het na vier minuten alweer fout. Opnieuw kreeg een Veldhovense voorwaartse teveel ruimte, er was geen strobreed om die hem in de weg te leggen en dat betekende de 2-0. Euforie bij Rood Wit Velhoven, gelatenheid bij de gasten. De rode lantaarn was op dat moment weer in Nijnselse handen. Nijnsel is echter niet de ploeg om voortijdig bij de pakken te gaan neerzitten en ging onverdroten voort op zoek naar succes. En dat kwam er. Een prima aanval leverde in de 55e minuut via Rick van der Vleuten de aansluitingstreffer op. Kortom, ‘we’ zaten weer in de wedstrijd. Het werd allengs wat rommeliger. Nijnsel rook bloed en de gastheren begonnen te wankelen. En toen gebeurde het… Een speler van Rood Wit lag geblesseerd achter de Nijnselse doellijn, toch een wat rare en onhandige plek, zeker voor de Nijnselse keeper. Maar goed, de leidsman liet duidelijk horen dat de speler buiten de lijnen lag en er dus wat hem betreft kon worden doorgespeeld.
Uiteindelijk was het allemaal te voorkomen geweest als een van de teams, in eerste instantie de gastheren want uiteindelijk was het een van hun spelers, de bal over de lijn had gespeeld maar dat gebeurde dus niet. Uiteindelijk stond de geblesseerde speler op en strompelde hij weg. Dit ging volgens de scheidsrechter te traag en dat leverde hem een gele kaart op. En toen waren de rapen meer dan gaar. De trainer van de gastheren kwam ongevraagd het veld in om verhaal te halen, hij staat ook al langer bekend om zijn ‘verbale capaciteiten’. Ook de Veldhovense keeper stoomde op richting scheidsrechter. Het spel werd echter niet afgefloten en Stefan Hulsen, we kennen hem als een intelligente speler, had de bal aan de voet en schoof hem het lege doel in; 2-2….En toen was de beer helemaal los. Na twee rode kaarten voor de gastheren hield de leidsman het uiteindelijk in de 72e minuut definitief voor gezien. Hij voelde zich bedreigd door diverse opgewonden standjes die het allemaal beter wisten en verhaal kwamen halen.  Beide trainers reageerden na de wedstrijd furieus, quotes die het Eindhovens Dagblad gretig noteerde. ‘De scheidsrechter deugde niet.’ Dat wordt meestal gezegd door trainers die onderin meedraaien. En waarom kwam de trainer van de gastheren ongevraagd het veld in?

Kortom, een wedstrijd met alleen maar verliezers, zoals meestal in dit soort situaties. We wachten maar af wat de tuchtcommissie van de KNVB in al haar wijsheid uiteindelijk gaat beslissen. Nijnsel ontvangt komende zondag het goed draaiende Wilhelmina Boys uit Best.