Zure nederlaag voor Nijnsel en Rhode, overwinning Rhode VR1 en Boskant

Sint-Oedenrode - Wekelijks stappen de Rooise voetballers het veld op om drie punten binnen te slepen. Nijnsel en Rhode lijden een zure nederlaag. Rhode VR1 wint gemakkelijk.

Zure nederlaag

Voor Rhode | Van Stiphout Bouw stond de wedstrijd tegen Handel op het programma. Een lastige klus, Handel heeft zich de laatste seizoen flink kunnen versterken met spelers die terug kwamen van Gemert. Handel draait in de tweede klas uitstekend mee, nog ongeslagen met negen overwinningen en vijf gelijke spelen, het kon ook Boekel Sport haar eerste nederlaag bezorgen en zodoende in de race blijven voor het kampioenschap.

Maar Rhode vertrok volle goede moed naar Handel. De eerste kans was al na vier minuten voor Rhode. Handel had snel haar antwoord klaar uit een voorzet van links ontstond ook een goede kans. Rhode had het eerste kwartier wat meer balbezit. Maar Handel kwam daarna beter in de wedstrijd en kreeg 2 goede kansen die nog niets opleverden. Maar bij de derde kans was het wel raak, een voorzet van links kon eenvoudig ingetikt worden, 1-0. Rhode reageerde snel, Geert Oerlemans ging op avontuur scoorde met een fraai doelpunt de gelijkmaker. Het spel ging op en neer en in de 39e minuut viel het volgende doelpunt, Handel profiteerde goed van wat aarzeling achterin, 2-1. Maar opnieuw had Rhode snel weerwoord, in de 40e minuut kon Bas van Kuringen een voorzet van rechts binnen schieten, 2-2. Handel kreeg nog 2 flinke kansen, maar de ruststand werd toch 2-2.

Na de rust een beetje hetzelfde spelbeeld, maar langzamerhand kreeg Handel toch wat meer balbezit. Handel liet de bal snel rond gaan. In de 66e minuut een kans uit een kopbal die nog werd gestopt, daarna ook via Tijn vd Vorstenbosch een kans voor Rhode, maar die leverde niets op. Een paar minuten later gebeurde er van alles. Na een voorzet van links volgde er een scrimmage en die leverde Handel uiteindelijk een doelpunt op, 3-2. Maar dat was nog niet alles, want Rhode moest ook nog met tien man verder na een rode kaart van de scheidsrechter, die wel erg zijn stempel op de wedstrijd drukte. Rhode hield stand, maar een tegentreffer zat er toch niet in. En in de 88e minuut moest nog een speler het veld ruimen na kritiek op de scheidsrechter. Zo kreeg een leuke, sportieve pot voetbal uiteindelijk toch een heel vervelend einde.

A.s. zondag komt Avanti op bezoek, zij wonnen de derby tegen Schijndel en zullen er zeker alles aan doen om ook Rhode te verslaan.

Nijnsel bijt zonder succes van zich af

Begin oktober kwamen de Boys uit Beers voor de eerste keer in hun leven naar Nijnsel en dat zullen ze nooit meer vergeten; met een dikke en dik verdiende overwinning (0-5) gingen zij meer dan welgemoed terug naar Midden-Brabant, de gastheren onthutst achterlatend. En nu een klein halfjaartje verder reisde Nijnsel afgelopen zondag af naar Oost-, West- en Middelbeers. De bezoekers met twee recente overwinningen op zak en de gastheren overtuigend op weg naar een tweede plek op de ranglijst.

Zoals te doen gebruikelijk bij een thuiswedstrijd waren de gastheren in het begin van de wedstrijd het meeste in balbezit zonder echt serieuze kansen uit te spelen. En zoals zo vaker was de eerste kans voor de bezoekers, Rens Hoppenbrouwers had na amper vijf minuten de 0-1 op zijn schoen toen hij op de Tweede Zondag van de Veertigdagentijd alleen voor de keeper verscheen maar hij wist deze kans niet te verzilveren. De beide teams hielden elkaar vervolgens in evenwicht. In de dertigste minuut een ingooi voor Beerse Boys die werd verlengd en na een intikker voor de niet verwachte 1-0 zorgde. Dat was ook tevens de ruststand.

Na de thee kwam Nijnsel met veel vertrouwen het kleedlokaal uit. En dat resulteerde onder meer in een prachtige kopbal van verdediger Stef Witlox die de keeper van Beerse Boys met moeite werd gekeerd. In de 65e minuut een schitterende vrijetrap in de winkelhaak van Stefan Hulsen waar hij patent op heeft en dat leidde tot de dik verdiende 1-1. Nijnsel tankte daar vertrouwen uit en ging op zoek naar meer terwijl je ook kunt proberen de 1-1 over de streep te trekken. Maar hoogmoed komt nog steeds voor de val. Amper tien minuten later een slappe, troosteloze kopbal à la Luuk de Jong die bij de tweede paal de 2-1 op het scorebord toverde.
Nijnsel drong vervolgens nog aan maar Beerse Boys trok de zege zonder veel moeite over de streep.

Nul punten voor de bezoekers maar ‘geelblauw’ kon met opgeheven hoofd het veld verlaten en gaat komende zaterdag vol vertrouwen op bezoek bij PSV amateurs. Nijnsel heeft in het verleden in Eindhoven vaker de gastheren de kaas van het brood gegeten.

Rhode VR1 houdt ongeslagen status vast

Het is halverwege het seizoen en Rhode VR1 blijft op koers, met slechts één inhaalwedstrijd voor de boeg op maandag 1 april. De ongeslagen status wordt moeiteloos behouden na elf wedstrijden, met opnieuw een solide overwinning op zondag tegen DAW Schaijk VR2.

Hoewel de vorige ontmoeting met DAW Schaijk VR2 eindigde in een overtuigende 0-12 overwinning tijdens een uitwedstrijd, was het duidelijk dat beide teams gegroeid waren in de afgelopen wedstrijden. DAW bood in de openingsfase knap weerstand, waardoor het spel voornamelijk op het middenveld plaatsvond. Het leek er even op dat een herhaling van een makkelijke overwinning niet in het verschiet lag voor Rhode VR1.

Echter, na een periode van aanhoudende druk wist Rhode VR1 de impasse te doorbreken met een doelpunt van Wencke Verhelst. Even later liet ze de keepster kansloos met een feilloze vrije trap. Het aanvallende spel begon langzaam terug te keren, en Wencke voltooide een hattrick voor rust, dankzij een sterke voorzet van Nikki Pennings.

In de tweede helft toonde Rhode VR1 haar goede vorm en werden opgezette aanvallen beloond met meer doelpunten. Robin van den Boogaard herhaalde het succes van Verhelst door ook een hattrick te scoren. Rhode VR1 bleef druk uitoefenen en Fee Vervoortmaakte voor het eindsignaal nog twee doelpunten, waardoor de eindstand op 8-0 kwam te staan.

Met deze overwinning blijft Rhode VR1 niet alleen ongeslagen, maar werkt ook aan een indrukwekkend doelsaldo van +68. Volgende week staat een uitwedstrijd tegen de nummer acht van de ranglijst, Berghem Sport VR2, op het programma.

Boskant sterkste in degradatieduel

Met een 2-1 overwinning op Herpinia heeft Boskant revanche genomen voor de 1-0 nederlaag die het in het begin van de competitie opliep. Herpinia had toen de beste kansen, maar deze keer liep het anders. Herpinia is al maanden uit vorm en heeft met name moeite om tot kansen te komen. Ook op bezoek bij Boskant brak dit de ploeg op.

Gedurende het eerste half uur waren de beste kansen voor Boskant. Toch kwamen de Herptenaren na ruim dertug minuten als eerste op voorsprong toen een inzet van Job van Roosmalen van richting werd veranderd en kansloos voor Boskant doelman Frank Thijssen voor de 1-0 zorgde. Boskant reageerde meteen en ging vol energie op zoek naar de gelijkmaker. Met succes, nog voor de theepauze viel de 1-1. Bij een goede aanval van Boskant was de voorzet van Yannick op maat voor Jim van der Zanden die met een fraaie snoekduik de bal langs doelman Robin Derks kopte.Na rust waren, met enkele wissels aan Boskant zijde, de beste kansen voor de thuisclub. Met goede reddingen wist Herpinia doelman Robin Derks bij schoten van de Boskant aanvallers succes te voorkomen, maar in de zestigste minuut was hij kansloos toen invaller Rens van de Wijdeven op subtiele manier de bal langs doelman Derks schoof zodat Boskant op een 2-1 voorsprong kwam. Herpinia probeerde nog wel wat terug te doen, maar de ballen die vaak hoog richting Boskant doel werden ingezet konden eenvoudig door Frank Thijssen worden verwerkt.

Een 2-1 overwinning voor Boskant dus! Een prima resultaat. Wel met de wetenschap dat ook de volgende wedstrijd in het programma, zondag 3 maart om 14.00 uur uit tegen FC Schadewijk, opnieuw een duel voor lijfsbehoud is.