Succesvol weekend voor Rhode VR1, Rhode & Olland, Nijnsel en Boskant verspelen punten

Sport Sport Sport

Sint-Oedenrode - Wekelijks stappen de Rooise voetballers het veld op om drie punten binnen te slepen. Rhode VR1, Rhode en Olland weten te winnen, Nijnsel speelt gelijk en Boskant verliest.

Rhode VR1 nog steeds ongeslagen

Rhode VR1 is bezig aan een uitstekend seizoen. De competitie is dertien wedstrijd op weg en Rhode heeft evenveel wedstrijden gewonnen. Soms worden de drie punten simpel verdiend, maar afgelopen zondag moesten de dames flink aan de bak tegen een fel HVCH.

Het spel begon met een dominante fase van Rhode op de helft van HVCH, waarbij de thuisploeg onder de druk bleef uitvoetballen. De keepster van HVCH weerstond langdurig de aanvallen, maar kon niet voorkomen dat Inge van Heertum een perfect geplaatste corner afleverde, die Wencke Verhelst bekwaam binnenkopte. Enkele minuten later bracht Susan Tops Rhode op een comfortabele voorsprong met een prachtig afstandsschot, waardoor de eerste helft eindigde met een 0-2 stand in het voordeel van Rhode VR1.

Na de rust voerde HVCH de druk op en Rhode had moeite om de voorsprong vast te houden, mede dankzij de uitstekende prestaties van de HVCH-keepster. Rhode slaagde er niet in om te scoren, terwijl HVCH wel het net vond, waardoor de spanning terugkeerde in de wedstrijd.

Voor Rhode VR1 was dit een unieke situatie, waarbij de verdediging hard moest werken om de voorsprong te behouden, iets wat dit seizoen nog niet vaak was voorgekomen. Eindstand: 1-2 en dus blijft Rhode VR1 ongeslagen.

Op donderdag staat Rhode VR1 voor een nieuwe uitdaging, wanneer ze thuis om 8 uur ‘s avonds aftrappen tegen de nummer elf van de ranglijst Cito/Prinses Irene VR1, een nog onbekende tegenstander voor de dames.

Nijnsel lijkt klaar voor SBC

Nijnsel Heren 1 speelde afgelopen zondag een zogeheten ‘zespuntenwedstrijd’ tegen het eveneens laag geplaatste DBS uit Zuid-Eindhoven. Thuis werd er destijds met 0-2 verloren maar de ploegen zijn elkaar op de ranglijst nooit uit het oog verloren.

De bezoekers begonnen wat slapjes en daar profiteerden de gastheren al snel gretig van; in de zesde minuut stoomde een Eindhovense voorwaartse richting Nijnsel doel waarbij hem weinig in de weg werd gelegd en dat vond hij prima; 1-0. Een vroege en noodzakelijke wake upcall voor Nijnsel en de bakens werden dan ook snel verzet. De bezoekers werden sterker, maar vooralsnog in een weinig verontrustend tempo met slordig balverlies.

In de 21e minuut brak op links Stefan van Zutphen goed door, een voorzet op maat en het was Rens Hoppenbrouwers die de bal kiezelhard in het dak van het doel joeg. De keeper rook alleen het verschroeide net achter hem. Amper vijf minuten later een vrije trap voor Nijnsel. Rens Hoppenbrouwers achter de bal en deze verdween achter de verbouwereerde keeper. De bezoekers hadden de smaak te maken en in de 39e minuut kreeg Rick van der Vleuten dé kans om de ruststand een nog comfortabeler aanzien te geven maar dat feest ging niet door; 1-2 met rust.

Na de thee begon DBS toch wat meer druk te zetten zonder Nijnsel het echt moeilijk te maken. Echt open kansen vielen niet te noteren, redelijk opportunistisch voetbal aan beide kanten. En zo kabbelden we naar een fraaie en zeer welkome 1-2 overwinning toe. Dachten we….

Totdat er net voor tijd een wanhoopspoging werd ondernomen door de Eindhovense spits. Een omhaal met de ogen dicht die doel trof. Een beauty, een lucky maar ook die komen op het scorebord. Erg jammer, je bent dan zo dichtbij drie belangrijke en broodnodige punten. Maar goed, Nijnsel laat zich niet meer de kaas van het (paas)brood eten en dat was voor de winter nog wel eens anders.

Zaterdagavond Nijnsel-SBC
Aanstaande zaterdag strijdt Nijnsel tegen de absolute en soevereine koploper SBC. In Son werd het destijds 1-0, krap aan maar wel verdiend. Zou Nijnsel kunnen stunten tegen de buren die op zevenmijlslaarzen onderweg zijn naar het kampioenschap?

De aftrap van deze ongetwijfelde zinderende clash vindt plaats om 19.00 uur op sportpark Den Eimert, dus om kwart voor negen zijn we een stuk wijzer. Deze avond is inmiddels omgedoopt tot Pink Saturday met een serieuze dj en een live optreden van niemand minder dan Jeroen van Zelst die als een komeet de hitlijsten het hoofd op hol brengt.

Er is ook nog een voorwedstrijd tussen twee jeugdteams, dus alle aanleiding om vooral op tijd te vertrekken en zodoende een goed plekje te veroveren om in de Nijnsel Arena de tweeëntwintig matadoren heroïsch te zien strijden voor de punten.

Door hard werken stelt Olland de winst veilig

Na de 0-2 winst in de inhaalwedstrijd tegen Maaskantse Boys van afgelopen donderdag, was er maar kort rust voordat NLC’03 op zondag op bezoek kwam.

Al meteen was SV Olland de dominante partij die het spel verdeelde. Ook kwamen er al gauw de eerste kansen voor de thuisploeg. Toch werden deze schoten op doel nog niet verzilverd. NLC’03 probeerde het SV Olland lastig te maken, maar zij leken het tempo niet voldoende bij te kunnen houden. In de vijftiende minuut werd het druk zetten door Olland beloond met een goal uit een prachtige combinatie. Plotseling was er ruimte aan de rechterzijde, waardoor Stefan Erven alle ruimte had om naar voren te sprinten. Je zag spelers van NLC’03 balen van de vergeven ruimte. Stefan gaf de bal met veel gevoel voor en Robert Erven kon met een harde tik de bal prachtig achter de keeper spelen. 1-0! Vervolgens probeerde SV Olland op allerlei manieren de voorsprong te vergroten, maar zonder rendement. De ballen waren te hard, te hoog of raakten het zijnet. Vlak voor rust had NLC’03 nog een mooie kans. De Ollandse keeper Kevin Vesters kwam goed uit zijn doel en trapte de bal met een zelfverzekerde kick terug het veld in.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel. Wel was Olland op sommige momenten slordig, waardoor NLC’03 beter in de wedstrijd leek te komen. Gelukkig stonden Willem van Kessel en Carlo Siemons vaak een schot in de weg. In de 83e minuut leek de goal onhoudbaar toen eerst Stefan Erven de bal op de lat liet stuiten en in de rebound leek Robert het eenvoudig af te kunnen maken. Zijn schot werd goed geblokkeerd door spelers van NLC’03. De Ollandse ploeg bleef druk uitoefenen, want zij voelden dat er meer te halen was vandaag. Stefan Erven wist de bal, na een voorzet van Robert, in een scrimmage binnen te schieten. 2-0! Volgende week staat de uitwedstrijd tegen DESO op het programma.

Boskant hard onderuit op bezoek bij FC de Rakt

VV Boskant heeft op bezoek bij FC de Rakt de tot nu toe grootste nederlaag van het seizoen geleden. In een afwachtende openingsfase waren de eerste mogelijkheden voor Boskant. Stijn van den Biggelaar kreeg een goede kans met het hoofd na doorkoppen van Emiel van den Elsen. En even later testte Emiel Rakt doelman Brian Vialle met een afstandsschot.

Aan de andere kant speelde de Rakt een overtalsituatie slecht uit. Na negentien minuten volgde een sterke fase van de thuisclub. Na een lage voorzet kreeg Jurre van den Hoogen alle ruimte in het 16-meter gebied, Met een zacht, geplaatste schuiver in de linkeronderhoek bracht hij z’n team op een 1-0 voorsprong. Boskant leek wat van slag en leidde met balverlies meerdere kansen voor de Rakt in. De grootste kans in de 24e minuut leverde bijna de 2-0 in. Doelman Frank Thijssen had, na een eerste reactie, de hulp nodig van Jordy van der Heijden die de bal op de doellijn nog tot corner kon verwerkten. Die corner werd vervolgens door Jim van der Zanden van de lijn gehaald!

In de 29e minuut leek Boskant, redelijk uit het niets, op gelijke hoogte te komen. Goed doorzetten van Yannick Opheij gaf Brett Veldkamp de mogelijkheid tot een schot. Doelman Vialle kon de bal met moeite keren. De rebound kwam voor de voeten van Stijn, maar diens inzet miste kracht en richting waardoor de bal door de verdediging onschadelijk worden gemaakt. Net voor rust kreeg Stijn nog een goede kans, maar z’n inzet werd gestopt door de doelman. De eerste minuten na rust waren voor Boskant. Met Rens in de voorhoede kwam er meer gevaar, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Na ruim tien minuten spelen in de tweede helft kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Een lange crossbal van achteruit werd niet goed ingeschat door de Boskant defensie. De harde voorzet die daarop volgde werd door een attente Finn Kuipers binnen getikt. Na dit doelpunt leek het geloof bij Boskant verdwenen. Er kwamen nog wel enkele kleine kansjes voor Boskant, maar met name de Rakt maakte gebruik van de ruimte bij Boskant achterin. Tot twee keer toe leverde een vrije trap rand 16 een doelpunt op.

In de 75e minuut leverde de voorzet werd de voorzet van Peerke Kuipers door Wout Vesters onhoudbaar voor de Boskant verdediging tegen de touwen gekopt waardoor het 3-0 werd en in de tachtigste minuut zorgde Jorg Verhoeven met een uitstekend genomen vrije trap voor de 4-0 eindstand. Een verdiende overwinning voor de Rakt en een les in efficiëntie voor Boskant!

Winst Rhode op en Avanti en Union

Rhode | Van Stiphout Bouw had een goed weekend. Donderdag werd, met de nodige pijn en moeite, de derby tegen Avanti gewonnen. Zondag werd vv Union probleemloos opgerold.

Donderdag werd de inhaalwedstrijd tegen Avanti gespeeld. Mooi weer, veel publiek en een spannende wedstrijd. Avanti ging fel van start, waarbij ze al binnen 2 minuten bijna succes hadden, een schot werd nog gekeerd, maar de rebound was wel raak, gelukkig voor Rhode had de scheidsrechter buitenspel geconstateerd. Rhode had na z’n 10 minuten wel succes en scoorde op fraaie wijze de 1-0. Bas van Kuringen lanceerde Tijn Vorstenbosch die vervolgens twee verdedigers met één beweging uitspeelde en de bal met links in de verre hoek krulde. In de 32e minuut was het weer raak voor Rhode. Joep Vermeltfoort stuurde Mark van der Zanden diep, die omspeelde zijn direct tegenstander en werd daarna gevloerd in de 16 meter. De penalty benutte hij zelf, 2-0. Na de rust begon Avanti opnieuw scherper aan de wedstrijd dan Rhode, zo ging een spectaculaire omhaal voorlangs en werd een vrije trap in het zijnet geschoten. Echter was het toch Rhode dat de treffer maakte en op 3-0 kwam. Avanti werkte de bal achterin niet goed weg, mede door goed druk van Rhode, de bal kwam voor de voeten van Geert Oerlemans die hem heel beheerst onderin de hoek schoot. Hiermee leek Rhode op rozen te zitten, maar niets was minder waar. Avanti kreeg binnen enkele minuten ook een strafschop, een aanvaller van Avanti kruiste voorlangs Coen van Langen en kwam ten val. De penalty was ook raak, 3-1. Avanti hield hoop en bleef druk zetten, maar de uitstekend spelende keeper van Rhode hield zijn doel lange tijd schoon. In de extra tijd slaagde Avanti er echter toch in om de 3-2 te maken. Een lange uittrap van de keeper bereikte de aanvaller van Avanti die vervolgens goed afrondde. Uiteindelijk hield Rhode stand en boekte een belangrijke overwinning.

Zondag was vv Union de tegenstander. Union kwam met de nodige angst bij Rhode op bezoek, veel blessures en daardoor weinig hoop op een goede afloop. En die angst werd ook bewaarheid. Al na 5 minuten kwam Rhode via een fraaie actie van Jesse van den Oever op een 1-0 voorsprong. In de 22 minuut was het opnieuw raak, Mark van der Zanden zorgde voor 2-0. Na ruim een half uur werd in feite de wedstrijd al beslist, een voorzet van links werd na een aantal pogingen uiteindelijk door Geert Oerlemans in het doel gewerkt, 3-0. Rhode ging rustig verder en op slag van rust werd er nog tweemaal gescoord. Geert Oerlemans kopte een voorzet van rechts binnen en Mark van der Zanden liet na een snelle counter de 5-0 op het scorebord zetten. In de tweede helft waren er opnieuw talloze kansen voor Rhode, maar Union kon de schade beperkt houden. Uiteindelijk werd er nog maar eenmaal gescoord. Uit een fraaie aanval over 3 schijven kon ook Jesse van den Oever voor de 2e maal scoren, eindstand 6-0.

Donderdag speelt Rhode de inhaalwedstrijd tegen Prinses Irene in Nistelrode, zondag gaat het op bezoek bij Olympia in Boxmeer.