KV Rooi pakt twee punten

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend heeft KV Rooi twee wedstrijden gespeeld. Een inhaalwedstrijd werd vrijdagavond gespeeld tegen Prinses Irene, die ze zondag weer terug zouden zien. Rooi wilde graag punten pakken dit weekend, maar wist dat dit een moeilijke opgave ging worden.

De inhaalwedstrijd van vrijdag werd uit gespeeld in Ravenstein. Prinses Irene opende de wedstrijd met een afstandsschot, maar hier werd al snel op gereageerd via een mooie kans van Sanne Hulsen. Vanaf dat moment wist Rooi de voorsprong te pakken en vlogen de afstandsschotjes erin. Dit liep uit tot een 6-9 in de rust.

Ook de tweede helft ging Rooi door en bleven de dames mooie kansen creëren. Zo werd er een mooie korte kans ingelegd van Lisa van de Zanden en zetten de stand op 10-13. Het bleef spannend tot op de laatste minuut, maar doordat Sanne Hulsen lekker op schot lag, wist zij de wedstrijd te eindigen met een mooie uitslag, 14-17.

Twee dagen daarna kwam Prinses Irene naar de Streepen om daar de competitiewedstrijd te gaan spelen. Rooi wist dat dit weer lastig ging worden, omdat Prinses Irene waarschijnlijk wel een andere opstelling of tactiek zou hebben. Rooi ging van hun eigen kracht uit en begon de wedstrijd zoals was afgesproken. De wedstrijd was moeilijker voor Rooi. Prinses Irene wist voorsprong te pakken, maar Rooi bleef wel mee gaan in mooie kansen. Dit resulteerde in de rust dus ook in 8-9.

De tweede helft kwam Prinses Irene sterk uit de kleedlokalen, wat bij Rooi minder was. Hierdoor bleef Prinses Irene scoren en liep uit naar 16 doelpunten, waarbij Rooi nog maar 10 keer wist te scoren. Al met al is Rooi tevreden met de twee punten die gehaald werden dit weekend. Volgende week staat Melderslo op het spel, weer een belangrijke wedstrijd die gewonnen kan worden!