Odisco wint na spannende wedstrijd

Sint-Oedenrode - Odisco speelde afgelopen zondag tegen BMC in Berlicum. Bij winst zou Odisco BMC op zes punten achterstand zetten. Ondanks dat de thuiswedstrijd gemakkelijk werd gewonnen, wist Odisco dat BMC gebrand zou zijn het verschil te verkleinen naar twee punten.

BMC begon sterk aan de wedstrijd, de ploeg was gretig en speelde sterk. Odisco had hier moeite mee en kon niet goed onder de hoge druk van BMC uitkomen. Scoren ging hierdoor moeizaam. Ondanks dat wist Odisco toch een 2-5 voorsprong te pakken. Maar door onnodige blunders in de verdediging kon BMC terugkomen tot 5-5. Dit was ook de ruststand.

In de rust werd de boel op scherp gezet en werd geprobeerd de dames te motiveren een stapje meer te doen voor elkaar. Na rust werd het snel 5-7 en leek Odisco beter in de wedstrijd te komen. Helaas miste de uitploeg daarna veel kansen en liet zo BMC terug in de wedstrijd komen. Met nog 10 minuten te spelen was de stand 8-8. In de resterende speeltijd heeft Odisco, door heel hard te werken en elkaar op te peppen, de wedstrijd naar zich toe getrokken. Odisco bleef aanzetten en dat resulteerde in een sterk laatste stuk, zowel aanvallend als verdedigend. Zo stond er na 60 minuten 8-12 op het scorebord.

Odisco werd vandaag flink getest en bleek over een hoge weerbaarheid te beschikken. De dames bleven heel hard knokken en sleepten elkaar naar de overwinning. Ondanks het tekortkomende spel resulteerde dit toch in een mooie overwinning. Odisco speelt volgende week om 16.45 uit in Venlo tegen HBSV.