Afbeelding

Beslissingswedstrijden KV Rooi

Sport

KV Rooi heeft de wedstrijd tegen Avanti weten te winnen waardoor ze een mooie vijfde plaats in de competitie wist te behalen. Maar omdat de regeling in de competitie wordt veranderd, was dit niet genoeg voor KV Rooi. De nummer vier en vijf van beide poules moesten een beslissingswedstrijd spelen om te bepalen wie er volgend buitenseizoen in de hoofdklasse kan blijven spelen.

KV Rooi had twee beslissingswedstrijden tegen de nummer vier uit de andere poule: Klick'15. Dit was voor Rooi een bekende ploeg, omdat ze hier binnen ook al twee wedstrijden tegen hebben gespeeld. Rooi wist dat Klick'15 een fysieke ploeg was, die erg sterk was in het uitverdedigen.

De eerste wedstrijd was een thuiswedstrijd voor Rooi. De dames hadden in de voorbereiding besproken dat als ze vandaag punten zouden pakken, ze het die week erop wat makkelijker zouden maken voor zichzelf. Toch was het Klick'15 die als eerste wist te scoren via een korte kans, maar Rooi liet het er niet bij zitten en maakte al vrij snel de 1-1 met een afstandschot. De wedstrijd werd door niemand echt bepaald waardoor ze de rust in gingen met een 3-4 achterstand.

In de rust werd besproken dat er meer gescoord moest worden. Het was goed dat Rooi er maar vier had doorgelaten, alleen moesten ze zelf de kansen afmaken. Hier werd meteen wat mee gedaan in de wedstrijd. Zo werd het al snel 6-4 . Heel de wedstrijd heeft Rooi vanaf dat moment de voorsprong kunnen behouden. Uiteindelijk won Rooi met 8-5.

Doordat Rooi deze wedstrijd had gewonnen, konden ze de volgende wedstrijd tegen Klick'15 met twee doelpunten verschil verlies alsnog de beslissingswedstrijd winnen. De volgende wedstrijd was een uitwedstrijd tegen Klick'15. De wedstrijd begon fel aan beide kanten, maar deze keer wist Rooi het gat te openen door een 0-2 voorsprong te pakken. Helaas was dit van korte duur en kwam Klick'15 sterker terug en maakte zo al vrij snel 4-2. Dit was dan ook de ruststand. Rooi kwam fel terug uit het kleedlokaal en wist dat ze de laatste 35 moesten gaan knokken voor de winst. Maar alweer was het Klick'15 die veel feller uit de kleedlokalen kwam waardoor ze een verre voorsprong pakte van 9-4. Hierdoor verloor Rooi de wedstrijd met 11-6.

Doordat Rooi de wedstrijd nu met vijf doelpunten verschil heeft verloren, betekende dat dat Rooi hun plekje uit de hoofdklasse moest afgeven en volgend buitenseizoen in de overgangsklasse gaat spelen.