MHC Rooi H1 stelt zich veilig

Dit wedstrijdverslag heeft wat extra informatie vooraf nodig. Want in de laatste speelronde van de 1e klasse was het onderin nog heel spannend. Rooi, MOP en Concordia streden nog voor de 10e plek, de plek boven de degradatie streep. Voor de laatste speelronde stond Mop onderaan, met 3 punten minder dan Concordia en Rooi. Rooi stond op doelsaldo met 1 doelpunt verschil boven Concordia. Rooi had als tegenstander Oss dat nog minimaal 1 punt nodig had om play-offs te spelen voor promotie.

Een geduchte tegenstander dus. Dit bleek ook in de eerste helft waarin Rooi niet veel te zeggen had. Oss maakte het spel en kreeg de meeste kansen. Toch was Rooi niet kansloos want het kwam toch een paar keer gevaarlijk voor het doel van Oss. De ruststand was 3-0 voor Oss. Rooi leek verslagen. Maar dat bleek toch niet helemaal waar. Toen Rooi vlak na rust weer teken van leven gaf en terugkwam tot 3-2. Even leek het alsof Rooi, met hard werken, het Oss nog echt lastig zou kunnen maken. Maar toen viel de 4-2. Wat ook de eindstand werd. Na de wedstrijd werden al heel snel standen uitgewisseld. Concordia had ook met 4-2 verloren dus die bleven achter Rooi. Maar het bleek dat MOP met 2-1 voorstond op Asten met nog 6 minuten te spelen. Hierdoor zouden ze boven Rooi eindigen. Rooi dat zo goed had staan spelen zou alsnog degraderen. Maar in de laatste minuut bleek Asten, de tegenstander van MOP, de 2-2 gemaakt te hebben, waardoor de rooise heren alsnog met een klein beetje geluk in de 1e klasse bleven. Al met al was het een zondag met een achtbaan aan emoties en gebeurtenissen. Trouwe supporters en invallers van heren 2 bedankt, jullie hebben bijgedragen aan dit resultaat.