Het eerste elftal van Rhode

Rhode pakt verrassend eerste periodetitel

Theoretisch had Rhode met de laatste wedstrijd van de eerste periode voor de boeg nog een kans om winnaar te worden van die eerste periode, maar rekenkundig was die kans kleiner dan 5%. Zelf moest het winnen en dat gebeurde met 2-1, vervolgens moest Boekel Sport verliezen en daar zorgde Avanti voor (0-2). Tenslotte mochten dan ook nog eens FC Uden en Volkel niet winnen en ook dat gebeurde! Zij speelden gelijk. Een geweldige verrassing en toen de eindstanden van alle wedstrijden definitief waren, kon Rhode een feestje gaan vieren, want de periodetitel was een feit.

Rhode had een flitsende start, al in de tweede minuut kwam het op 1-0. Uit een aanval over links werd Kyron Brus aangespeeld en hij schoot fraai raak. In de dertiende minuut kwam Vianen Vooruit goed weg toen Tim Stewart uit een fraaie aanval van dichtbij in stelling werd gebracht, maar de keeper had een knappe redding in huis. In de 24e minuut was Rhode weer gevaarlijk uit een paar acties van Teun Latijnhouwers, maar uiteindelijk had het toch de hulp van Vianen Vooruit nodig voor een tweede treffer. Verdediger Maarten Broekmans wist geen raad met een voorzet van Paul Smeets en kopte de bal onhoudbaar voor zijn keeper in de kruising, 2-0. Vianen Vooruit kreeg een paar kansjes, maar werd steeds meer in de verdediging gedrukt. En het was eigenlijk wachten op een derde goal. In de 43e minuut leek die gaan te vallen. Kyron Brus werd gevloerd, maar Teun Latijnhouwers miste de strafschop. Dat deed Vianen Vooruit niet toen zij in de extra tijd ook een strafschop kregen toen een aanvaller viel over armen van doelman Paul van Heesch.

De tweede helft bleef dus spannend. Rhode had voortdurend balbezit, kreeg ook volop kansen, maar de derde treffer wilde maar niet vallen. Vooral in de slotfase kwam met name Kyron Brus een paar keer oog in oog met de keeper, maar de bevrijdende treffer kon niet genoteerd worden. Het bleef daarom tot de laatste minuut extra spannend, via een paar scrimmages had Vianen Vooruit in de 89e en 90e minuut nog kansen op de gelijkmaker. De laatste kans was weer voor Kyron Brus. Hij was doorgebroken, maar werd onderuit gehaald. Het leek binnen de zestien meter, maar de bal werd er buiten gelegd en de vrije trap leverde niets op. Rhode kreeg daarmee te weinig, maar toen de overige uitslagen bekend werden en Rhode winnaar werd van de eerste periode maakte zich daar niemand meer druk om.
Komende zondag speelt Rhode de uitwedstrijd tegen Nulandia dat als enige met een overwinning aan de competitie begon, zondag ook won en goed meedraait in de middenmoot. Zeker geen gemakkelijk tegenstander, maar de komende weken volgen er nog meer pittige tegenstanders.