v.l.n.r.: Frans van der Velden, Cune van Acht, Ad Hurkmans en Ria Vos.
v.l.n.r.: Frans van der Velden, Cune van Acht, Ad Hurkmans en Ria Vos.

Clubkampioenschap tête à tête De Klutsers

Sport

Nijnsel - Op zondag 9 augustus is door Boulesvereniging De Klutsers in Nijnsel het clubkampioenschap tête à tête gehouden. Tête à tête is Frans voor ons begrip man tegen man.

Het is echter niet letterlijk man tegen man omdat het in deze sport ook gebruikelijk is dat een man tegen een vrouw speelt. Men moet de wedstrijd wel steeds alleen spelen in tegenstelling tot het doublette spel, waar men steeds met 2 tegen 2 speelt. Aan het toernooi namen maar liefst 24 mensen deel die ingedeeld werden in 6 poules van 4.

Elke deelnemer speelde dus in pouleverband 3 partijen. De winnaars alsmede de twee als beste geëindigden gingen door voor de kwartfinale. Daarin werden de volgende partijen gespeeld: Frans vd Velden tegen Berna v Duijnhoven (13-7), Toon v Duijnhoven tegen Ria Vos (11-13), Toos Sanders tegen Cune v Acht (11-13) en Ad Hurkmans tegen Betsie v Heesch (13-5). De verliezers vielen af zodat de halve finale werd gespeeld door Frans tegen Ria (13-9) en Cune tegen Ad (5-13). In de finale wist Frans met 13-5 te winnen van Cune en voor de derde en vierde plaats speelde Ad tegen Ria die met 13-5 won. Voor ieder was er een prijsje in de vorm van drank. Extra voor Cune was er een trofee als aandenken en voor Frans een beeldje met de afbeelding van een bouler. Daarnaast kreeg Frans voor de achtste keer de oorkonde met de titel Maître du Pétanque. Alles bijeen een schitterend toernooi op een mooie zomerse dag.