Een speler van Rhode zet voor
Een speler van Rhode zet voor

Rhode start voorbereiding nieuw seizoen

Sport

Tijdens de vakantieperiode is hard gewerkt op sportpark De Neul om alles weer op orde te hebben bij de aanvang van de het nieuwe seizoen. Er is constant door gewerkt door de groep vrijwilligers om de naweeën van de waterschade te repareren en door de gemeente zijn de velden weer in orde gebracht en de nodige herstelwerkzaamheden uitgevoerd rondom de sportvelden zodat alles er weer netjes bij ligt.

Dinsdag 4 augustus is de selectie van Rhode begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. I.v.m. de vakantieperiode was de selectie nog niet compleet hetgeen de voorbereiding zeker niet ten goede komt. Er konden enkele nieuwe spelers, overgekomen vanuit de A-jeugd, verwelkomd worden. Overigens zien wij bij de meeste clubs een doorstroming vanuit de eigen jeugd en wordt steeds minder "gekocht" bij buurtverenigingen.

Voor Rhode heeft het nieuwe seizoen opnieuw een aantal interessante tegenstanders in petto zoals het Schijndelse Avanti – Boekel Sport – Volkel. Ook de nieuwe competitie belooft een zeer spannende te worden evenals de vorige toen de laatste wedstrijden nagenoeg voor iedere tegenstander nog wel iets op het spel stond.

De eerste wedstrijd speelt Rhode 1 a.s. dinsdag 11 augustus om 19.30 uur op de Neul tegen Oirschot Vooruit. In het weekend van 15 augustus staat het inmiddels traditionele toernooi om DeMooiRooiSchaal op het programma. Nijnsel is dit jaar gastheer. In het weekend van 22 augustus wordt er al bekervoetbal gespeeld. Het bekerprogramma is voor Rhode al een goede graadmeter hoe de zaken er voor staan. Op 22 augustus om 18.00 uur speelt Rhode in Heeswijk tegen de plaatselijke voetbalclub, een tweede klasser en op dinsdag 25 augustus om 18.45 is Festilent uit Zeeland tegenstander op de Neul. Festilent is inmiddels vierde klasser geworden na degradatie afgelopen seizoen.