Frank Lathouwers
Frank Lathouwers

Rooise renners door weer en wind

Sport

Zaterdag 23 mei namen Youri en Jarno van Esch deel aan een zware klimkoers voor nieuwelingen in Nieuwrode, België. Een wedstrijd over 63 km waar Youri na 27 km uitviel en Jarno in de eerste groep eindigde op een verdienstelijke 29e plek.

De maandag was ingeruimd voor het District Kampioenschap. Dit was een wedstrijd over 60 km, in 4 rondes van 15 km door en rondom Mierlo. Youri was wederom onfortuinlijk, Sep Schuurman eindigde in de derde groep en Jarno van Esch wist in de eerste groep de 19e plek te veroveren. Ook de elite renners reden een dubbel programma. Op zondag reed Roy van Heeswijk de Omloop der Kempen en kwam in het peloton als 93e over de streep. Op maandag reed Roy het district kampioenschap in het Limburgse Stein. Roy behaalde daar een 18e plaats.

Op zaterdag nam Jarno van Esch deel aan de ronde van Westerhoven. In de regen op het gladde parcours werd het peloton al snel in groepen uit elkaar gereden. Jarno kwam in de 2e groep voor de 6e t/m de 12e plaats. Twee ronden voor het einde reed hij bij deze groep weg maar kwam toen in een van de gladde bochten hard ten val waardoor hij de finish niet meer kon halen. Bij de Elite/beloften wedstrijd in Westerhoven maakte de renners er vanaf de start een slagveld van. Uiteindelijk finishte maar 4 renners in dezelfde ronde. Frank Lathouwers werd 24e in dit geweld. Op zondag reden 3 Rooise renners de ronde van Erp. Ook hier regenachtige omstandigheden waardoor er uiteindelijk verschillende groepen tot stand kwamen. Jarno zat in eerste instantie in de 1e groep maar had nog veel last van de valpartij van zaterdag waardoor hij terug viel in groep 2 waar Sep zich knap staande hield. Deze groep mocht voor de 16e plaats sprinten, waar Sep een 21e en Jarno een 22e plaats pakte. Youri werd 37e in deze wedstrijd.