Nina van Enckevort
Nina van Enckevort

Topweekend voor Nina van Enckevort

Sport

Als enige van de Vresselse Ruiters, had Nina besloten om maar eens twee wedstrijden achter elkaar te rijden, dit afgelopen weekend.

Zaterdag werd in Moergestel gestart met twee pony's. Haar jonge pony DinkyToy Z liep twee hele goede rondjes in het EL en dat werd beloond met een vierde plaats. Daarna was het de beurt aan haar grote troef Diego in het DZ/ZZ. Na een prachtige eerste manche, kwamen er drie terug voor de barage. De eerste had behoorlijk snel gereden, maar Nina dook daar met meer dan een seconde onder door. Toen de derde een fout kreeg, was duidelijk dat de overwinning voor haar was.

Op zondag had ze weer twee pony's meegenomen, maar nu naar Heeswijk-Dinther. Haar nieuwe schimmel, die ook de naam DinkyToy heeft, sprong fantastisch in het DM. Na een mooie barage, werd ze hiermee tweede. Ook met Diego zat Nina weer in de barage. Nu moest ze als eerste starten. Ze had foutloos en snel gereden, maar een van haar concurrenten deed het toch nog 0,4 sec sneller. Dus was een fraaie tweede plek het resultaat. Een week eerder was er een selectie wedstrijd in Leende. Anne Markgraaf deed daar hele goede zaken. Ondanks wat tegenslag tijdens de laatste wedstrijd in Sint Oedenrode, reed ze nu weer een puike wedstrijd. Haar Way of Life sprong top en dat leverde een fraaie tweede plaats op. Voor haar selectie was dit super.