Het iconische pand op de hoek van de Hertog Hendrikstraat en de Heuvel.
Het iconische pand op de hoek van de Hertog Hendrikstraat en de Heuvel. Foto: Jeroen vd Sande

Inge Wollerich en Koen Bomas starten nieuw restaurant in bekend pand

Zakelijk

Sint-Oedenrode - In de wandelgangen gaat de praat al rond en dit kan gezien worden als een bevestiging: restaurant Wollerich is onlangs gestopt, maar gaat door op een andere wijze. Wat niet verandert, is dat er weer een Wollerich aan het roer staat.

Dat is Inge Wollerich, de dochter van Gerard en Meriam, het duo dat tientallen jaren het bekende sterrenrestaurant runde. Inge gaat samen met haar partner Koen Bomas de horecazaak in nieuwe stijl uitbaten. Bomas werkte vele jaren in de keuken onder de hoede van Gerard, maar ook hij gaat nu dus op eigen benen staan.

Alles zit nog in een zeer prille fase, waardoor er nog niets te zeggen valt over de naam, het concept of hoe het er verder uit gaat zien. Er is ook nog geen website of iets dergelijks. Het pand ondergaat eerst een verbouwing. Zeer waarschijnlijk komen er nieuwe appartementen in, maar er blijft dus wel plek voor een restaurant. “In het begin was er geen sprake van dat we het zouden gaan doen, maar uiteindelijk zijn we er toch nog eens over na gaan denken. We hebben rondgekeken naar andere plekken, maar vonden geen betere. Op deze plek willen we de stap zetten”, vertelt Inge enthousiast. Op 1 maart krijgt het koppel de sleutel, maar wanneer de zaak precies opengaat – 1 maart of later – dat is nog niet bekend. “We laten tegen die tijd zeker weer van ons horen”, besluit Inge.
Wat de ondernemers wel alvast kunnen zeggen, is dat het eten wordt op een goed niveau. “Dat zijn we gewend, dus daar gaan we voor”, voegt Koen eraan toe.