Een sfeerimpressie van de patio's.
Een sfeerimpressie van de patio's.

Groen licht voor nieuwbouwproject Roots

Woningbouw Woningbouw

Sint-Oedenrode - De verkoopdrempel van nieuwbouwproject Roots in Sint-Oedenrode is behaald. Dit betekent dat de sloop van een aantal oude panden aan de Eerschotsestraat en de bouw van een nieuwe woonwijk in het derde kwartaal van dit jaar van start zal gaan.

Roots is een project van projectontwikkelaar Okko en in verkoop bij De Plaatselijke Makelaar Rob van de Laar en Van Santvoort makelaardij. Het doel van het project is om een nieuwe woonwijk naast de Knoptoren tegen de Dommel te realiseren. De wijk zal gaan bestaan uit 57 woningen, bestaande uit een combinatie van twee-onder-een-kapwoningen, hoek- en tussenwoningen, patiowoningen en daarnaast appartementen. Wilbur van Hamond, directeur van Okko, vertelt meer over de te realiseren woonwijk: “Het project kent een lang voortraject. De eerste initiatieven ontstonden in 2007. Uiteindelijk is het bestemmingsplan in 2022 onherroepelijk geworden. Daardoor konden we in december 2022 de verkoop starten. De verkoopdrempel is nu ruimschoots behaald, waardoor we in het derde kwartaal van 2023 kunnen beginnen met de bouw van de woningen.”

De ligging van de nieuwe woonwijk is volgens Wilbur speciaal: “Het is een unieke plek, naast de Knoptoren. Hier in Eerschot is Sint-Oedenrode ontstaan, vandaar dat het project ook de naam Roots heeft gekregen. Daarnaast ligt de wijk dadelijk dichtbij alle voorzieningen. Je hebt een natuurgebied, een basisschool en het centrum op steenworp afstand.” Ook is er veel aandacht besteed aan de architectuur en uitstraling van de huizen. ‘’Een mooi voorbeeld hiervan is de gevel van de patiowoningen aan de zijde van de Dommel. De architect heeft hier een muurgevel ontworpen die refereert aan de oude muur die rondom de Knoptoren staat. Dit wordt straks echt een eyecatcher. En de bewoners? Die hebben door deze gevel een fantastisch uitzicht over het groen. ’’ Makelaar Rob van de Laar geeft aan dat het gebied een flinke upgrade te wachten staat. ‘’Nu staan er nog een aantal oude bedrijfspanden, die worden gesloopt. Straks verrijst hier een nieuwe woonwijk waar verschillende doelgroepen hun plek gaan vinden. De wijk krijgt ruim voldoende parkeergelegenheid en wordt aangeplant met groen en een wadi voor waterberging. Daarnaast wordt de structuur van wandelpaden uitgebreid, waarmee de wijk in verbinding staat met de Dommel en haar omgeving.

Bijna alle woningen zijn verkocht. Er zijn nog enkele patiowoningen te koop. Een bijzonder aspect bij deze woningen is de flexibiliteit die kopers krijgen. “Kopers van de patiowoningen kunnen kiezen uit drie verschillende plattegronden. De buitenruimte heeft bij elke plattegrond een andere positie, waardoor ook de rest van de indeling wijzigt. Kopers kunnen op deze manier de optie kiezen die het beste bij hun woonwensen past. Daarnaast staat duurzaamheid centraal: “De huizen worden voorzien van zonnepanelen, hebben een hoge isolatiewaarde en een lucht-water warmtepomp. Hierdoor worden de huizen goed verwarmd in de winter en gekoeld in de zomer, terwijl de energiekosten minimaal zullen zijn. Dit is zowel goed voor het milieu, als voor de portemonnee.”

Beide mannen willen daarnaast het belang van nieuwbouw benadrukken: “De krapte op de woningmarkt blijft toenemen. De bouw van nieuwe woningen is dan ook hard nodig om het aanbod te vergroten en de doorstroming op de markt te bevorderen. Met Roots hopen we hier een steentje aan bij te dragen.’’ Momenteel zijn er nog een aantal patiowoningen beschikbaar. Voor meer informatie over Roots en/of het kopen van een woning in de nieuwe wijk, ga dan naar www.roots-sintoedenrode.nl of neem contact op met een van de makelaars.

Een sfeerbeeld van de woning.