Roois Kamerkoor zingt Monte, Monteverdi en Verdi

Roois nieuws
Op 20 en 21 april presenteert het Roois Kamerkoor zich in een concert waarin naast Monteverdi de componisten De Monte en Verdi een plaats krijgen. Op 21 april zingt het koor onder leiding van Ad van de Wetering om 20.00 uur in het Spectrum (Steeg 9) te Schijndel en op 21 april om 15.00 uur in de Knoptoren in Sint-Oedenrode (Kerkdijk Noord 8).

De opzet van het concert is speciaal: drie componisten komen samen in de naam van Monteverdi. Allereerst de uit Vlaanderen afkomstige De Monte, vervolgens de beroemde renaissancecomponist Monteverdi en tenslotte Verdi, de componist van talloze bekende opera’s.
Het koor begint het concert met religieuze liederen van de drie componisten.
Twee madrigalen over de eenzame geliefde van de hand De Monte leiden het tweede, wereldlijke deel van het concert in. De somberte van De Monte lost op, zodra de madrigalen van Monteverdi weerklinken. De aankondiging van de lente en uitnodiging tot dansen vormen een goede opmaat voor het afsluitende deel van het programma. Uit Verdi’s rijke operarepertoire brengt het RKK enkele bekende koorstukken. Hierdoor maakt het publiek kennis met een andere kant van het koor.
Mede dankzij de medewerking van Henk van Riel, die de zangers op orgel en piano begeleidt , wordt het een afwisselend en interessant concert.
De toegangsprijs voor het concert bedraagt zowel in Schijndel als in Sint-Oedenrode €8,50.
Vrienden van het koor krijgen gratis toegang.