Afbeelding

Vijftigers aan het woord…

Human Interest

Sint-Oedenrode - In aanloop naar de 50 jarigen reünie halen we herinneringen op uit de basisschooltijd met (oud) Rooienaren die dit jaar 50 worden of net 50 geworden zijn. We laten leerlingen herinneringen ophalen aan vroeger en we laten ze vertellen hoe het nu met ze gaat. Deze keer iemand van de Maria Goretti school. Aan het woord is Bruno Pennings.

"Toen ik het verzoek kreeg een stukje over mezelf te schrijven, moest ik daar even over nadenken. Daar sta ik niet zo bij stil en tenslotte had ik op de eerdere vraag van mijn kinderen 'Pappie, leg eens uit wat je baan is' mijn heil moeten zoeken in een Powerpoint presentatie. Maar hier gaan we dus."

"Op de basisschool had ik niet echt een idee wat ik wilde worden. Koninklijke Marechaussee leek me wel wat maar dat kan iets te maken gehad hebben met de mooie motorfietsen en uniformen die ze in die tijd hadden. Ik weet wel dat ik rond mijn twaalfde interesse begon te krijgen in auto's en ik heb zelfs één van de eerste autotijdschriften die ik kocht in 1978 nog. Het was een Auto Motor und Sport met een Porsche 911 Turbo op de voorpagina, vier wielen van de grond. Mijn interesse voor auto's leidde na het Gymnasium in Veghel ook tot mijn studie werktuigbouwkunde aan de TU in Eindhoven met als afstudeerrichting verbrandingsmotoren. Uiteraard ben ik daarna iets totaal anders gaan doen en kwam ik terecht bij Shell. Dat bedrijf bood mij de mogelijkheid om elke paar jaar van baan en werklocatie te veranderen (Schotland waar ik mijn toekomstige echtgenote ontmoette, Engeland, Oman, Nederland, Italië) met dienstreizen naar plaatsen en landen als Calgary, Houston, Abu Dhabi, Moskou, Siberië, India, Zuid-Korea,Tokio en Sakhalin. Die interesse voor auto's is echter nooit weggegaan. Alhoewel mijn voorkeur inmiddels is verschoven naar de auto's van mijn late jeugd, waarvan ik twee exemplaren heb als hobby (ik bedoel, investering...)."

"Voor mij was de periode dat ik met mijn gezin in Rome woonde wel erg bijzonder omdat je je echt moet aanpassen aan de levenswijze. Ik heb er Italiaans leren spreken en door de verkeersdrukte en het slechte openbaar vervoer was ik genoodzaakt een scooter te kopen voor het woon- werkverkeer. Je moest natuurlijk ontzettend goed opletten en anticiperen maar het was eigenlijk heel uitdagend om in de Romeinse verkeerschaos mee te zwemmen en zonder kleerscheuren elke avond weer thuis te komen. En fietsen langs de vele monumenten of over de Via Appia Antica is iets onvergetelijks."

"Inmiddels wonen we alweer vier jaar in Wassenaar waar de kinderen het erg naar hun zin hebben. Koningin Maxima is regelmatig op school en ik vraag mijn jongste dochter al tijden of ze niet een handtekening kan ritselen maar dat weigert ze pertinent, want dat is niet 'cool'."

"Rest mij nog de leukste herinnering aan school, of beter gezegd die periode. We waren toen vergeleken met nu eigenlijk veel buiten. We speelden 'soldaat' in de Moerkuilen, ik was veel op de boerderij bij Van Heesch en we schaatsten op de Dommel of de Hazenputten in de winter. Mijn twee dochters hebben al best wat van de wereld gezien maar die ervaring had ik ze ook graag meegegeven. Misschien tijd om er werk van te maken.

Inmiddels hebben we zo'n 180 aanmeldingen voor de 50-jarigen reünie. Het wordt gezellig druk. Wil je ook komen ? Dat kan. Je kunt je nog steeds opgeven voor de unieke festijn. Zorg dat je er bij bent. Zaterdag 10 september begint de reunie om 13.30 uur op een prachtige lokatie nl. bij de Helden van Kien.

Zit je op facebook? Meld je dan aan als vriend van "Reunie Vijftigjarigerooi".