Raoul Liebregts (l) en Freek Glorius (r)
Raoul Liebregts (l) en Freek Glorius (r)

Achtste Kiwanis Klumpkesrace grootser dan ooit

Algemeen

Over anderhalve week is het weer zover. Na een pauze van twee jaar is er zondag 27 september weer de bekende 'Kiwanis Klumpkesrace'. Op en rond de Dommel ter hoogte van Dommelzicht valt er die dag 's middags van twee tot ongeveer zeven uur 's avonds van alles te beleven in de vorm van muziek en spel. Het belangrijkste doel van de 'Klumpkesrace' is geld inzamelen voor kinderen die het minder goed hebben. In Sint-Oedenrode, maar ook elders op de deze wereld.

"Het is dit jaar alweer de achtste keer dat we de Klumpkesrace houden", vertelt Freek Glorius. Samen met Raoul Liebregts en de andere leden van Kiwanis, is hij verantwoordelijk voor de organisatie van de race en alles wat er bij komt kijken. "We hebben dit jaar echt alles uit de kast gehaald om er iets moois van te maken. De afgelopen twee jaar was er geen race omdat we het bedrijfsleven vanwege de crisis niet lastig wilden vallen. Maar toen we dit jaar voorzichtig informeerden of er belangstelling was om een bijdrage te leveren, bleken de Rooise ondernemers enthousiaster dan ooit om hun medewerking te verlenen", zo vervolgt Freek.

Honderdmiljoen tetanusinjecties
Met het geld dat Kiwanis door het jaar heen bij elkaar brengt worden verschillende goede doelen ondersteund. Al deze goeden doelen hebben gemeen, dat zij het leven van kinderen veraangenamen. Dat zijn enkele tientallen kinderen uit Sint-Oedenrode die, door financiële beperkingen van hun ouders, buiten de boot dreigen te vallen en niet mee kunnen doen in de maatschappij. Maar ook wereldwijd zet Kiwanis International zich in voor kinderen. Samen met Unicef wordt gewerkt aan het inenten tegen tetanus van 129 miljoen moeders en hun baby's om de kindersterfte van 60.000 per jaar te stoppen. Daarmee hoopt Kiwanis deze ziekte uiteindelijk uit kan worden geband.

Lees meer in DMRK van deze week